Címlap Egészség Megmenekült M...

Megmenekült Mimóza, a Mancs Ranch brutálisan megvert pónilova!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lapunk júliusban írta meg, hogy a Mancs Ranch 7 éves pónilova olyan súlyos sérüléseket szenvedett korábbi gazdája által, hogy életmentő beavatkozásra lett szüksége. A kis állatért példaértékű összefogás kovácsolódott, pár napja pedig haza is jöhetett a kórházból.

Ha valamilyen állatnak, akkor Mimózának kemény története van. Egy csontsovány póniló volt, aki össze volt törte mind testileg, mind lelkileg. Hogy miért?

Előző „gazdája” szétverte a fejét egy kalapáccsal, mert nem már kellett neki.

Amint Mimóza 7 évvel ezelőtt Fejes Rózsához, a Mancs Ranch alapítójához került, azonnal jobban lett, ám az állapota idén nyáron elkezdett rohamosan romlani. Mint kiderült, a póniló bántalmazója annak idején az őrlő fogát is szétverte, ami miatt azonnali szájsebészeti műtétre lett szüksége júliusban.

Rózsa megtalálta a megfelelő orvost, ám sajnos kiderült, hogy

Meg lehet menteni a piciny ló életét, de a műtéti és az utókezelési költségek díjai 900 ezer forintba is kerülhetnek.

Ennyi pénze nem volt az állatsimogatónak, amiért a pécsiek segítségét kérte. Az összeg össze is jött, és Mimózát sikeresen meg tudták műteni.

– Mimikét szeptember 5-én vittük le a Kaposvári Pannon Lógyógyászati és Rehabilitációs Klinikára. Ott több életmentő műtétet hajtottak végre rajta és még ott megkezdték a rehabilitációját. Amikor odavittük, sajnos elég rossz állapotban volt – emlékszik vissza Rózsa, majd hozzáteszi, hogy november 18-án hozták haza Mimózát.

Dr. Hevesi Ákosnak köszönhetjük, hogy Mimike még él. Szerintem igazi orvosi bravúrt hajtott végre Mimózával. Jelenleg itthon, a Mancs Ranchon lábadozik tovább. Sajnos még hosszú gyógyulási idő vár rá, a doktor úr szerint még körülbelül 4-8 hónap kell ahhoz, hogy a szájüregben tátongó hatalmas lyuk teljesen eltűnjön.

– árulta el Rózsa a Pécs Aktuálnak.

Mimózát legalább 2 hetente vissza kell majd vinniük Kaposvárra, hogy altatásos lézeres kezelést, műtétet hajtsanak végre rajta, hogy a hatalmas lyuknak felgyorsítsák a gyógyulását. A pici ló élete azonban megmenekült, hála a jószívű pécsieknek, és képzett szakembereknek.