Friderika

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Új medencét kapott a pécsi állatkert sztárpárja: Donka és Bonifác

/

Elkülönítő medencét kaptak a pécsi állatkert fókái - számolt be róla a HírTv. Az állatok közönségszórakoztató látványos tréning bemutatóval köszönték meg az új létesítményt. Az állatkert idén ünnepeli fennállásának 60. évfordulóját.

Donka és Bonifác három éve élnek a pécsi állatkertben. A fókák természetes élőhelye a sós víz, amit eddig tabletták segítségével értek el. A most elkészült elkülönítő medencében viszont állandó sótartalmú a víz. A beruházás 15 millió forintos költségét az ország egyik legnagyobb építőipari alapanyagot előállító cége fizette.

A medence esetleges betegség idején az a fókapár elválasztására is alkalmas, illetve a várható szaporulatot is el lehet benne helyezni. A vadaspark a pandémia idején zárva volt, az állatok takarmányozását adományokból oldották meg.

A Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium idén 60 éves, a város akkori lakói társadalmi munkában építették fel.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Rekordszámú az aktív fertőzöttek száma Horvátországban

Következő sztori

Visszavonulót fújhatott a polgármester a bringázás tervezett megszüntetése miatt

Legutóbbiak innen: Közélet

bool(false)