Címlap Balhé Visszavonulót...

Visszavonulót fújhatott a polgármester a bringázás tervezett megszüntetése miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi polgármester bejelentette, hogy megszüntetnék a belvárosi sétálóutcákban a bringázást. Másnapra meggondolhatta magát, és megpróbálta másra kenni az egészet. Kávé-partnere, lakájújságírója pedig teljesített. Lelkesen az ellenkezőjét írta annak, amit Péterffy bejelentett. A lakájújságíró viszont ott sem volt az eseményen. Szokás szerint ugyanis lekéste az egész sajtótájékoztatót. Ez nem zavarja a polgármestert, simán ajánlgatja ezt a "hírt" a közösségi oldalán, mintha nem is mondott volna semmit.

Amint azt a Pécs Aktuál elsőként megírta és videóban is bemutatta,

a pécsi polgármester bejelentette, hogy megszüntetnék a belvárosi sétálóutcákban a bringázást. Fokozatosan kivezetnék ezt a gyakorlatból. Most a Ferencesek utcájával kezdik, aztán majd a többi, belvárosi rész jön.

Péterffy Attila ezt azzal indokolta, hogy sok panasz érkezett amiatt, mert egyes kerékpárosok száguldoznak, ideje ezt komolyan venni.

Akik ott voltak a polgármester ominózus sajtótájékoztatóján a Ferencesek utca elején, azoknak ez a bejelentés egyértelmű volt; annak ellenére, hogy Péterffy Attila meglehetősen döcögősen, akadozva, hosszú körmondatokban tudta csak elmondani mindezt! Mégis egyértelmű volt az üzenet,

olyannyira, hogy még az önkormányzat saját újságja is ezt írta, bár azóta ez a cikk eltűnt a főoldalról:

Idézet az önkormányzat lapjának vonatkozó cikkéből.
Még a képaláírásban is egyértelműen fogalmazott az önkormányzati újságíró.
A belváros többi sétálóutcájában is ezt tervezik – írja az önkormányzat saját lapja is

Az önkormányzati lapot tehát nagy valószínűséggel nem lehet azzal vádolni, hogy rosszat akartak volna a tulajdonosuknak, főnöküknek, és emiatt hazudtak. Nem is hazudtak, épp csak ők is leírták azt, amit ott a helyszínen a polgármester bejelentett a kerékpáros-tiltással kapcsolatban. Ez így nézett ki teljes egészében:

A sajtótájékoztató alatt egyébként

a közterület-felügyelők stoppolták le a lassan, lépésben tekerő bringásokat is, és leszállították őket a kerékpárról (lásd a fenti videóban a jelenetet).

Nagy felzúdulás

Cikkünk után sokan komoly felháborodásuknak adtak hangot, elsősorban azért, mert úgy vélték, nincs megfelelő alternatívája jelenleg a belvárosi bringázásnak. Vagyis a jelenlegi kerékpárutak nem váltják ki a belvárosi sétálóutcákat.

Talán a nagy felháborodás miatt fújhatott visszavonulót Péterffy Attila, aki megpróbálta másra kenni az egészet. Kávé-partnere, lakájújságírója pedig ugrott és azonnal hazugsággal vádolta meg a kollégáit. Babos azonban ott sem volt a sajtótájékoztatón, annak csak a legvégére ért oda, mert szokás szerint elkésett.

Péterffy magyarázkodik, másra keni az egészet…

Hogy nem csak arról van szó, hogy a „gyorshajtó” bringásokat akarják rábeszélni a lassabb tekerésre (mi számít „gyorsnak„???), számos tény bizonyítja:

a kerékpározást tiltó kresz-tábla az utca elején; vagy a vadonatúj molinó az utca bejárata felett, amire azt írták ki: „Ki itt most belépsz… Hagyj fel mindkét kerékkel!”:

Minden jel arra utal tehát, hogy

a polgármester megijedhetett, érzékelhette, hogy ez elkapkodott és nem éppen népszerű bejelentése volt, ezért visszavonulót fújhatott. Jól jött neki ehhez kávé-partnere, aki azonnal „cikket” írt arról, amin ott sem volt, mert szokás szerint lekéste az egészet.