Címlap Közlekedés Betiltaná a b...

Betiltaná a bringázást a pécsi belvárosban a városvezetés

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Túlságosan veszélyesnek ítélik a kerékpárosokat, illetve a "száguldozást" a belváros sétálóutcáiban. Nem a büntetés a cél, egyelőre szép szóval és tájékoztató-kampánnyal próbálkoznak. Ha ez nem válik be, akkor "fizikai eszközökhöz" nyúlnak majd - jelentette be a polgármester.

Nem fognak a belváros minden ki és bevezető pontján közterület-felügyelők strázsálni állandóan, de ha a sétálóutcákban bringázókat látnak, akkor figyelmezetni fogják őket, hogy szálljanak le – magyarázta Péterffy Attila.

Pécs polgármestere a megszépült Ferencesek utcája mai átadóján jelentette be, hogy szeretnék elérni, hogy a belvárosban ne száguldozzanak a biciklisek, mert ez nagyon veszélyes lehet.

Péterffy Attila azt mondta, már a Ferencesek utcájában is „fizikai akadályokat” akart beépíttetni a gyorsan tekerők miatt, de végül erről lebeszélték és hagyta magát meggyőzni. A terv ugyanakkor él, épp csak lassabb lesz, és elsősorban a szóbeli meggyőzésre épül majd. Ha azonban ez nem válik be, akkor már fizikai módszerekhez folyamodnak – közölte.

A bringázás kitiltásának gondolata annyira komoly, hogy a polgármester sajtótájékoztatója közben már bőszen integettek a kerékpárosoknak a közteresek, és le is szállítottak mindenkit a kétkerekűről a Ferencesek utcájában.