Adalbert

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Betiltaná a bringázást a pécsi belvárosban a városvezetés

/
Kezdés
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Túlságosan veszélyesnek ítélik a kerékpárosokat, illetve a "száguldozást" a belváros sétálóutcáiban. Nem a büntetés a cél, egyelőre szép szóval és tájékoztató-kampánnyal próbálkoznak. Ha ez nem válik be, akkor "fizikai eszközökhöz" nyúlnak majd - jelentette be a polgármester.

Nem fognak a belváros minden ki és bevezető pontján közterület-felügyelők strázsálni állandóan, de ha a sétálóutcákban bringázókat látnak, akkor figyelmezetni fogják őket, hogy szálljanak le – magyarázta Péterffy Attila.

Pécs polgármestere a megszépült Ferencesek utcája mai átadóján jelentette be, hogy szeretnék elérni, hogy a belvárosban ne száguldozzanak a biciklisek, mert ez nagyon veszélyes lehet.

Péterffy Attila azt mondta, már a Ferencesek utcájában is “fizikai akadályokat” akart beépíttetni a gyorsan tekerők miatt, de végül erről lebeszélték és hagyta magát meggyőzni. A terv ugyanakkor él, épp csak lassabb lesz, és elsősorban a szóbeli meggyőzésre épül majd. Ha azonban ez nem válik be, akkor már fizikai módszerekhez folyamodnak – közölte.

Hirdetés

A bringázás kitiltásának gondolata annyira komoly, hogy a polgármester sajtótájékoztatója közben már bőszen integettek a kerékpárosoknak a közteresek, és le is szállítottak mindenkit a kétkerekűről a Ferencesek utcájában.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Karanténba került a Miniszterelnökséget vezető miniszter

Következő sztori

Átadták a feltupírozott Ferencesek utcáját

Legutóbbiak innen: Közlekedés

bool(false)