/

A pécsi Danyi Gábort is jelölte az IHF az Év edzője díjra

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Kezdés
/

"Sok borba került", hogy a pécsi szakember, aki a világ jelenlegi legjobb női klubcsapata, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője, lehet az Év edzője. Feltéve, ha sokan megszavazzák! 

Az IHF ötös listát állított össze, amelyen Danyi Gábor mellett ott van

  • Emmanuel Mayonnade, a holland válogatott és a Metz trénere,
  • Carlos Viver, a világbajnoki ezüstérmes spanyol női válogatott szövetségi kapitánya, 
  • Ambros Martín, a Rosztov-Don és az orosz válogatott szakvezetője,
  • valamint Thorir Hergeirsson, Norvégia szövetségi kapitánya.

Arról, hogy a jelöltek közül ki lesz majd 2019 legjobb edzője, szavazás dönt, amely már el is kezdődött (ezen a linken lehet szavazni). A pécsi, baranyai kézilabdabarátok pedig máris aktivizálták magukat, és mindenkit arra buzdítanak, hogy szavazzon Danyira.

Hatalmas megtiszteltetés ez számomra, természetesen nagyon örülök annak, hogy bekerült a nevem a jelöltek közé

– mondta a Pécs Aktuálnak Danyi Gábor, majd – önmagát nem meghazudtolva – viccesen hozzátette, hogy ez nagyon sok borába került.

Végig veretlen “alanyi jogon” is

Természetesen egyetlen palack borra sincs szükség valójában ahhoz, hogy Danyi Gábornak helye legyen ezen a listán, ugyanis a szakvezető 2019-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját a győri lányokkal: a budapesti döntőben 25-24-re győztek az orosz Rosztov-Don ellen. Abszolút nem mellékesen úgy értek a csúcsra, hogy veretlenek maradtak az egész sorozat alatt!

Danyi Gábornak ez volt az ötödik BL-győzelme, négyszer másodedzőként élhette át a sikert a győri kispadon, egyszer pedig – ahogy ő fogalmaz – „alanyi jogon” lett aranyérmes.

Nagypapa lett

Az 56 éves pécsi szakvezető (aki egyébiránt a magyar női válogatott edzője is Elek Gáborral „társbérletben”) számára abszolút kerek a világ manapság, hiszen nemrég nagypapa lett: lánya, Ági egy kislánynak adott életet.

Előző sztori

Következő sztori

A fertőzöttek száma meghaladta a 11 milliót a világon