Címlap Arc A pécsi fuvol...

A pécsi fuvolatanár, aki rajzokkal jutalmazza a diákjait és a városról is szívesen fest képeket

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A piros pont mellé rajzokat is osztogat Terecskei Mariann a gyerekek ellenőrzőjébe. Ha pedig nem a zeneiskolában tanít, akkor egy-egy festményén dolgozik. A 39 éves fuvolatanár hobbiból fogott ecsetet. A pécsieknek viszont annyira bejöttek a képei, hogy már az első kiállítását szervezi. 

Állatokat rajzol a gyerekek ellenőrzőjébe

Mariann 3 éve kezdett festeni

Mariann 18 éve tanít. Ha egy gyerek ügyes volt az óráján, akkor az ellenőrzőbe egy állatfigura rajzát kapja jutalmul.

– Gondoltam, felnőttként szívesen nézegetik a kutyusokat, macskákat és így könnyebben eszükbe jut majd az együtt töltött, vidám hangulatú óra – mondja nevetve Mariann.

Napraforgó került a falra

Mariann a ceruzát három éve ecsettel is kiegészítette. Első képét saját magának festette.

– Sehol nem találtam olyan dekorációt, amit szívesen kitettem volna a lakásunk falára. Ezért megpróbáltam lefesteni egy napraforgót, ami azóta is ott lóg a nappalinkban – teszi hozzá Mariann, aki itt nem állt meg.

A Pécsről készült fotókat is megfesti

Mariann hobbiból fest, de sok pécsi imádja képeit

Mariann rajong Pécsért. Éppen ezért imádja azokat a fotókat is, amelyek a városról készülnek.

– Fotók alapján festek. Hangsúlyozom, hogy hobbiból és szerelemből. Nem vagyok profi és nem is tanultam festeni. De kikapcsol és nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam már – árulja el a fuvolatanár.

Még Törökországból is kapott segítséget

– Pár hete megkeresett egy lány, hogy látta a képeimet és szívesen segítene. El is készítette a honlapomat, teljesen ingyen. Nagyon meglepődtem, milyen kedvesek és segítőkészek az emberek – mondja Mariann.

1,5-2 hétig dolgozik egy képen

Kinőtte a kisszobát, kiállításra készül

Mariannt abban is támogatták, hogy a Király utcában egy kiállításon mutathassa be képeit. Aki kíváncsi a pécsi fuvolatanár alkotásaira, az

június 14-től a Reménysugár Kulturális Egyesület galériájában (Király utca 9.) megtekintheti vagy akár meg is veheti őket.