Címlap Arc A pillanat, a...

A pillanat, amikor már az ellenzéki összefogásban is Gyurcsányéktól rettegnek!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

“Az ellenzéki pártok és a civilek egy roppant közéleti és közszolgálati innovációt vezényelnek le most sikeresen. Méltatlanul esik sok szó a leállásról, hiszen az előválasztás sikeressége megkérdőjelezhetetlen.

Most mégis veszélybe került minden áldozat, és bizonytalanná vált a fellángoló remény. Lehetséges ugyanis, hogy nem lesz második forduló. Nem lesz második forduló, ha a legfegyelmezettebb párt szimpatizánsainak részvétele aránytalanná válik. Ha jelöltjük megszerzi az 50 %+1 szavazatot. Dobrev Klára alkalmassága és rátermettsége nem kérdés, tavasszal azonban esélytelen Orbán Viktorral szemben.

írja Lukácsi Katalin kormányellenes megmondó a közösségi oldalán, egyértelműen a DK-ra, illetve Dobrev Klárára utalva.

Bár eddig csak a Fidesz aggódott látványosan Gyurcsányék visszatérése miatt, már egy ideje a kormányellenes tömbben is erősödnek ezek a hangok. Tény ugyanis, hogy a legnagyobb támogatottsága a DK-nak van, a legjobban megszervezett, aktivistákkal ellátott párt – a többiek a nyomukba sem érnek. Bár az MSZP-nek maradt még üzleti holdudvara, ahol vannak politikai és marketingszakemberek, de társadalmi beágyazottsága már jelentősen csökkent – vagyis a mozgósító ereje is. A Demokratikus Koalíció viszont egyre erősebb.

“Szomorú és igazságtalan az, hogy ezt is mérlegelni kell, de túlzás volna az ellenzéken belül az 50 %-ot meghaladó eredmény is. A Demokratikus Koalíció ügyes és jól szervezett párt, nekik hála komoly tétje és súlya lett már az első fordulónak is. Menjünk el minél többen, hogy a lehető legigazabb eredmény szülessen, és hogy a kormánykritikus polgárok közül a legelfogadottabb jelölt nyerhesse októberben a második fordulót!” – tette hozzá.

Az szinte biztosnak tűnik, hogy az ellenzéki előválasztás legnagyobb nyertese a DK, a kérdés csak az: Gyurcsányék indulnak-e csatába Orbán Viktorék ellen vagy beigazolódik a fideszes mondás, miszerint “úgy is Karácsonyt hozzák ki győztesnek”.