Egy pécsi tanárnő kapta meg a “Kedvenc Online  Tanárom” különdíjat

///
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egyik pécsi tanárnő, Őriné Simonovics Andrea kapta meg a „Kedvenc Online Tanárom 2020” különdíjat. Idén az eddigieknél is nagyobb jelentőséggel bír ez az elismerés, hiszen a járvány okozta helyzetben a tanárok, edzők energiája még inkább felértékelődött. Erről beszélgetett a 101.7 PécsFm a nyertes tanárnővel.        

Decemberben jelölték, váratlanul érte

Őriné Simonovics Andreát nagyon meglepte a jelölés. Kollégái vették észre a pályázatot, amelyre egyik diákja és annak édesanyja nevezte be tudta nélkül a pécsi tanárnőt.

Őriné Simonovics Andrea, a Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium spanyol nyelv és fizika szakos tanára

– Őszintén megmondva én soha nem gondoltam azt, hogy kiemelkedő tanáregyéniség lennék. Inkább azt mondanám, hogy próbálok úgy tanítani, úgy dolgozni és viszonyulni a gyerekekhez, hogy az mindegyikünknek a legjobb legyen. Ha érzem, hogy nagy a nyomás rajtuk, akkor kicsit engedek, ha el kell kapni őket, akkor picit erélyesebb vagyok.

A tanári pályán sokat számít az emberség, az, hogy miként viszonyulunk a gyerekekhez.

Őriné Simonovics Andrea

Szakmai zsűri döntött

A Kedvenc Online Tanárom 2020 elnevezésű díj nem szavazás alapján dőlt el, egy szakmai zsűri választotta ki a Andreát több száz jelölt közül.

Mi a helyzet az órákon?

Andrea elmondta, hogy a digitális oktatás miatt kezdenek elfáradni a gyerekek és a tanárok, viszont egyre rutinosabbak is benne. Szinte már megszokták, hogy ilyen körülmények között zajlik az oktatás.

– Vannak olyanok, akik jobban teljesítenek. Nem kell utazni, így több idejük van tanulni is, és hasznosabban tudják felhasználni a szabadidejüket. Azonban vannak olyan diákok, akiknek könnyebb tanulniuk közösségi életben, mintsem egyedül – mondta Andrea.

Más is nyert Pécsen

Csátityné Orcsik Judit

Baranya megyében nem csupán Őriné kapott díjat, Csátityné Orcsik Judit, a Pécsi Liszt Ferenc Zeneiskola – AMI magánénektanára Mester-M oklevelet kapott. Az erkölcsi elismerés mellett a Mester-M díj fejenként egymillió forintos, a különdíj pedig 200 000 forintos tiszteletdíjjal jár. A koronavírus-járvány miatt a díjátadó ünnepségre nem kerülhetett sor, a MOL Alapítvány virtuális találkozót tartott a díjazottakkal, akikhez ezt követően személyesen viszik el a díjakat.

A MOL Mester-M Díj azoknak az áldozatkész tanároknak, edzőknek a munkáját ismeri el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport, a művészet és a tudomány területén, ezzel egy időben szakmailag, emberileg is tanítványaik példaképei. A pedagógusokat általában saját, korábbi diákjaik és tanítványaik jelölik a díjra, majd a legérdemesebb jelöltek közül a MOL Alapítvány kuratóriuma összesen tíz személyt díjaz. Idén a kuratórium több mint 400 jelölt közül választotta ki azt a négy természettudományos oktatót, három művésztanárt, valamint három edzőt, akik megkapták az elismerést.

fotók: MOL Alapítvány

Előző sztori

Közel 30 ezer diákja volt a legendás pécsi táncművésznek, Bocz Jenőnek

Következő sztori

80 városi ingatlant tenne pénzzé a pécsi önkormányzat!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1