Címlap Gazdaság 80 városi ing...

80 városi ingatlant tenne pénzzé a pécsi önkormányzat!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az önkormányzatot terhelő állami hitel visszafizetésével a jelzálog alól felszabaduló ingatlanok értékesítésének lehetőségét tervezi megteremteni az önkormányzat – jelentették be. Azokat az ingatlanokat, amelyek iránt érdeklődés mutatkozik, a későbbiekben akár liciteljáráson értékesítheti a város. A befolyt összeget az állami hitel következő részletének törlesztésére fordítaná az önkormányzat – közölték.

– Egy több mint 80 elemből álló listát állítottunk össze. Ezen olyan ingatlanok szerepelnek, amelyeken nem tervez stratégiai fejlesztéseket az önkormányzat, viszont a pécsiek számára értékes és fejleszthető területekről van szó. Célunk, hogy felmérjük a fejlesztésre vonatkozó igényeiket, és azoknak az ingatlanoknak az esetében, amelyekre mutatkozik beruházási szándék, megteremtsük a feltételeit, hogy azok kiszabadíthatók legyen az állami jelzálogból, és értékesíthessük őket. Az így befolyt összeget a hitel következő részletének törlesztésére fordítanánk – összegezte a tervet Ruzsa Csaba, Pécs gazdaságért felelős alpolgármestere.

A Pécsett eddig példa nélküli igényfelmérési akciót a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (PVh) bonyolítja le. Az érdeklődők a társaság honlapjára feltöltött ingatlanlista és helyszínrajzok alapján fogalmazhatják meg fejlesztési igényeiket, amit egy űrlap kitöltésével és visszaküldésével jelezhetnek a PVh felé június 15-ig.

A beérkezett igények alapján az önkormányzat előkészíti az ingatlanok értékesítésének feltételeit, és indokolt esetben, de leghamarabb ősszel egy liciteljárás keretében értékesíthetik majd az ingatlanokat, erre az igényfelmérésre jelentkező érdeklődők külön értesítést kapnak majd.

UPDATE: “Zavaros, MSZP-közeli érdekköröknek árusítaná ki Pécs vagyonát a városvezetés” – Tiltakozik ellenzék!