Kornél, Soma

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Barkóczi Csaba: Polgármester Úr igazi demokrata módjára félemlítene meg bennünket, ha hagynánk…

/
Kezdés
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hirdetés

“Nagy port kavart a héten, amikor kiderült: Péterffy Attila jó hírnevének megsértése miatt bíróság elé citálja a Civilek a Mecsekért Mozgalom ikonikus alakját és szóvivőjét; Vicze Csillát, aki a Tubesre tervezett radar elleni fellépés kapcsán tett szert ismertségre és megbecsültségre városunkban.

Vicze Csilla még tavaly júniusban (!) állította azt, hogy Péterffy Attila a hőerőmű vezetőjeként több millió tonna fát vágatott ki a Mecsekben, amit aztán energiatermelés céljából elégettek az erőmű kazánjaiban. Az ügy a választási kampány egyik központi témájává emelkedett, majd a választásokat követően kikerült a pécsi közbeszédből.

Polgármester Úr egy teljes évig elfelejtett feljelentést tenni jó hírnevének megsértése miatt, most azonban, amikor már-már az átlagos pécsi polgár szinte elfelejtette az ügyet, hirtelen fontos lett számára a történet. Épp most, amikor a városi sajtóban pár hónap városvezetés után egyre-másra derülnek ki az ő és környezetének jelentős horderejű botrányos ügyei.

Számomra teljesen világos, hogy Péterffy Attila ezt a lépését fenyegetésnek szánta azok irányába, akik kritikusai; legyenek azok környezetvédő civilek, tőle független újságírók, városvédő fiatalok vagy jobboldali politikusok.

Ma mindannyian Vicze Csillák vagyunk, akik a politikai paletta másik térfelén állunk Pécs polgármesterétől; mert ez a per nem arról szól, hogy lehet-e Péterffy Attilát “erdőégetőnek” nevezni a hőerőmű vezetőjeként végzett tevékenysége miatt, hanem arról, hogy el tud-e hallgattatni bennünket amikor látjuk, hogy ügyvédfalkája bárkit, bármikor perbe fog, ha kritizálni meri “őméltóságát”.

Megnyugtatom Polgármester Urat, hogy a városi intézményeknél és cégeknél október óta zajló politikai tisztogatások és a mostani feljelentések is csak “olaj a tűzre”. Szándékával ellenkező hatást ér el mindezzel.”

Dr. Barkóczi Csaba – önkormányzati képviselő, Fidesz / Facebook

Hirdetés

Előző sztori

Nagyon klassz idő lenne a jövő héten, de minden nap esni fog az eső

Következő sztori

Ingyen lehet majd "adni-venni" testvérek között is

Legutóbbiak innen: Arc