Emmáért és Fanniért vannak a plüssök: új otthonra gyűjtenek a pécsi lányoknak

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ismét plüssök lephetik el az országot, ezúttal két pécsi kislányon szeretnének segíteni. Emma kisfejűséggel, míg testvére, Fanni Marfan-szindrómával született. Édesanyjuk, Szita Edina most egy olyan helyre szeretne költözni velük, ahol nem penészesek a falak és egészséges környezetben ápolhatja két beteg lányát.

Marosi Emma nyolc éve kisfejűséggel született. A születése után egy óra elteltével epilepsziás rohamok törtek rá, amelyek azóta is szinte folyamatosan tartanak, ezért a nap 24 órájában ügyelni kell rá. Jelenleg egy 2 hónapos baba szintjén van. Etetni, öltöztetni és gondozni kell, naponta akár több mint 100 kisebb epilepsziás roham törhet rá. Éjszaka pedig jönnek a nagyobb rohamok. Nővére, Fanni Marfan-szindrómában szenved, amely leginkább a szívét veszélyezteti.

Két pécsi lányért megy a gyűjtés

Költözniük kell, de azt még nem tudják, hova

A két kislány édesanyja, Edina most azért is küzd, hogy a jelenlegi dohos, penészes lakásukból el tudjanak költözni.

– Emmának kéthetente tüdőgyulladása van, ami rendkívül veszélyes. Jelenleg is folyamatosan romlik az állapota. De sajnos Fannit is megviseli ez a környezet – mondta Edina, aki szerint a lakás állapota is ront a gyerekek egészségén.

Feltétel nélküli szeretet: Emma és édesanyja

Új albérletbe nem igen mehetnek Emma állapota miatt, a rohamok – főleg este – olyan hangzavarral járnak, amit a lakók nemigen tudnak elviselni. Egy családi házat bérelni pedig akkora költség lenne, amit egyáltalán nem engedhet meg magának a család – így is alig jönnek ki az anyagiakból.

Összefogtak az emberek, itt lehet segíteni!

A Plüssterjesztők Beteg Gyermekekért kiállnak Edina családja mellett és gyűjtésbe is kezdtek. Emellett pedig Hegyi Kata, a Pécsiek tegyünk Emmáért esemény szervezője is a Marosi család segítségére sietett.

Előző sztori

Megújul a Niké-szobor környezete

Következő sztori

Trükkök a frissen szedett, mecseki medvehagymához!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1