Címlap Hírek Megújul a Nik...

Megújul a Niké-szobor környezete

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Régóta meglévő problémát orvosolnak a városüzemeltetési társaság szakemberei, hiszen megszépítik a Niké-szobrot övező elhanyagolt, lepusztult, használaton kívüli betonelemekkel elcsúfított területet.

A Biokom Nkft. munkatársai, akik korábban már elvégezték a szobor graffiti-mentesítését, február folyamán elbontották a szemet zavaró, funkciójukat veszett tereptárgyakat.

Többek között eltüntették az emlékmű déli oldalán lévő zöldterületen, illetve a szobor északi oldalán lévő parkolóban található betonba ágyazott egykori, mára működésképtelenné vált vas világítótestek maradványait, betonkockákat, betonteknőket.

Ezenkívül elszállították az egykori világítást biztosító vas kapcsolószekrényt a betonágyazatával együtt, valamint leszerelték az emlékmű oldalán a már nem működő, de még meglévő 39 darab, mára teljesen elrozsdásodott, lemezből készült lámpabúrát a tokozatokkal együtt. A területet ezután földdel töltötték fel és elindult a környék parkosítása, sőt, új utcabútorok is várják a nézelődőket.

A Biokom az elkövetkező időszakban célul tűzte ki Pécs zöldterületeinek revitalizálását, amelynek részeként minden évben több zöldterület, park, kirándulóhely fog megújulni a társaság karbantartó részlegének, fűrészüzemének és kertészeti csoportjának köszönhetően. Az idei évben – a Niké-szobor mellett – várhatóan a havihegyi panorámasétány, a Czinderi-park (Árkád mellett), a Puskin tér, a Malomvölgyi parkerdő és a Mandulásban lévő tornapálya is megújul.