Friss kutatás: Mellár a legnépszerűbb

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A közvélemény-kutatás szerint a Párbeszéd politikusa az ellenzéki előválasztáson és kormánypárti ellenfelével szemben is nyerne 2022-ben. A kutatást a Párbeszéd rendelte meg és fizette ki.

A Republikon Intézet friss kutatása szerint Mellár Tamás, a Párbeszéd Magyarországért frakciójában dolgozó független politikus jövőre simán behúzza pécsi körzetét az országgyűlési választásokon.

A KSH volt elnöke 2018-ban egyike volt annak a három nem budapesti jelöltnek, akik legyőzték a kormánypárti indulókat, jövőre még nagyobb lehet az előnye – írja a The VIP, ami a párthoz köthető, magát zöld portálként definiáló online lap.

A Párbeszéd kíváncsi volt arra, hogy jelöltjük, Mellár Tamás milyen esélyekkel indulhat a jobbikos Fogarasi Gábor, a momentumos Nemes Balázs és Demokratikus Koalíció jelöltje, Auth István ellen a Baranya megyei 1. számú választókerületében. Az ellenzéki párt ezért közvéleménykutatást rendelt meg, amiben már a kormánypárti, Őri Lászlóval szembeni esélyeket is vizsgálták – írják.

A 800 fős, telefonos Republikon-kutatás szerint Mellár Tamás ismertsége 62 százalékos a választókerületben, ami szerintük kiemelkedőnek mondható.

Orbán Viktor, Karácsony Gergely, Dobrev Klára és Jakab Péter előzi csak meg a közgazdász professzort, de ők országos politikai tevékenységük miatt ismertek.  

A kutatás alapján az ismertséghez népszerűség párosul, a válaszadók 49 százaléka kedveli, további hat százaléka nagyon kedveli. Mindezek alapján az előválasztáson a szavazók közel egy harmada döntene a közgazdász professzor mellett a biztos szavazók közül – vélik.

Arra a kérdésre, hogy az országgyűlési választáson, ha Mellár Tamás és Őri László lenne a két egyéni jelölt, melyikre szavazna szívesebben, 57 százalék állt Mellár Tamás mellé, szemben Őri László 43 százalékával.

Az intézet szerint a támogatottsági adatok magabiztos előnyt mutatnak az előválasztási versenyben, majd egy valamivel nagyobb versenyt egyéniben az éles választáson.

Előző sztori

Az egyetemi modellváltás nem csodaszer, de esélyt teremt

Következő sztori

“Egyem a szívét”: ötéves kislány mentette meg telefonon édesanyja életét!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1