Címlap Arc Gyorshír: Fel...

Gyorshír: Felmondott a Pécsi Vagyonhasznosító vezetője is

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Felmondott és távozik, sőt még a városból is elmegy Szabó Szilárd, a pécsi vagyonhasznosító vezérigazgatója. Távozását hétfő reggel jelentette be a cégben, majd hivatalos közlemény formájában is megerősítették a hírt.

Pécs polgármestere úgy kommentálta az önkormányzat vagyonhasznosító cége vezetőjének távozását, hogy sok sikert kíván neki.

Szabó távozását magánéleti okokkal magyarázta, körülbelül másfél éve egy családi tragédia történt, közeli hozzátartózóját veszítette el, többen azonban úgy vélik, ez csak kifogás. A szomorú eset ugyanis „nem tegnap történt”, hanem bő egy évvel ezelőtt és mégis maradt a pozíciójában.

Szabó Szilárd volt az egyik magasan a legtöbbet kereső cégvezető az új városvezetés környékén, éves fizetése, prémiumokkal együtt az 50 millió forintot karcolgatta.

A pécsi vagyonhasznosító első embere a sokadik vezető, aki távozik, és önmagától állt fel. Nem régen mondott fel mások mellett a Tüke Busz vezetője, Bánkuti István, előtte távozott a város főépítésze, a városháza egyik marketingvezetője is, de a nyomozással terhelt Lakásgazdálkodási csoport vezetője is.