Címlap Arc Kétszer annyi...

Kétszer annyi prémiumot kapott a pécsi, önkormányzati cégvezető, mint Müller Cecília!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Bőkezű jutalmat kaptak a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vezetői” – adta hírül a Magyar Hang közérdekű adatigénylésére adott válasz alapján.

Müller Cecília országos tisztifőorvos tavaly március és idén július között, bruttó 5,99 millió forintos „motivációs elismerést” kapott a koronavírus-járvány kezelése és azzal összefüggő többletfeladatai miatt (ez havonta, bruttó 374 ezer forintra jön ki, ha visszaosztjuk),

míg két helyettesének összesen bruttó 12,1 millió forintot utaltak el – derül ki a lap cikkéből.

Mindez nem tűnik valami óriási nagy összegnek, különösen nem úgy, hogy

a történelem egyik legnagyobb világjárványát kellett kezelnie Müllernek és kollégáinak itthon

2020 márciusától.

Pécsett ennek a duplája jár

A Pécsi Vagyonhasznosító (PVH) szerencsés cégvezetője, az egyébként rekorder fizetést kereső Szabó Szilárd, Müllernél kétszer nagyobb „motivációs jutalmat” – prémiumot – szakított: 13,7 millió forint közpénzzel honorálta munkáját az önkormányzat a napokban.

Nem ő az egyetlen azonban, aki jól járt Pécsett:

Aki nem ismerné Pécs egyik legjobban kereső önkormányzati cégvezetőjét, annak ezt a korábbi cikkünket ajánljuk a témában:

(Komoly kommunikációs és politikai attrakciónak tekinthető egyébként, hogy a prémiumot megszavazó önkormányzati bizottság vonatkozó előterjesztésében, és a kapcsolt felügyelő bizottsági ülés jegyzőkönyvében nagyítóval kell keresni a forintokat a cégvezetők prémiumai esetében. Van olyan érzése az embernek, mintha ezeket szándékosan felejtették volna ki az anyagokból. Az alábbi jegyzőkönyv 3. napirendi pontja taglalja a PVH vezetőjének prémiumát.)

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab