Címlap Arc Gyurcsány Fer...

Gyurcsány Ferenc Péterffy Attila újrázását támogatja

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Úgy néz ki, mégis csak "budapesti füstös szobákban dőlt el" a megállapodás, és Gyurcsány Ferenc pécsi polgármesterjelöltje Péterffy Attila lett. Az ATV megszerezte a DK-MSZP megállapodást a közös ‘24-es polgármesterjelöltekről.

Tegnap kora délután már sejteni lehetett, hogy komoly elmozdulás történt az ellenzéki oldalon az önkormányzati választásokról folytatott alkufolyamatokban. Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke ugyanis az atv.hu-nak azt nyilatkozta: “napokon” belül bejelentik a kétoldalú “részeredményeiket”, a budapesti közös polgármesterjelöltjeiket, de országos vonatkozásban is.

Nagy meglepetések nincsenek, Gyurcsány Ferencék tudatták:

a Dk és az MSZP közötti szerződés “többek között tartalmazza a két párthoz tartozó hivatalban lévő polgármesterek újbóli indítását az egész országban”.

Emellett a jelenleg nem ellenzéki irányítású fővárosi kerületek és vidéki települések egész sorában is döntöttek polgármesterjelöltek támogatásáról. A közös országos lista így néz ki:


Helyi információink szerint a pécsi baloldali indulók listája úgy fog kinézni a 17 választó körzetben, hogy

  • 4 MSZP-s jelölt lesz
  • 6 DK-s jelölt lesz
  • 2 jobbikos
  • 2 momentumos, és
  • 3 „civil” jelölt színesíti a palettát majd, akikből 2 a DK-hoz sorolható, 1 az MSZP-hez.

A lista még változhat informátorunk szerint, mert benne van a pakliban, hogy a Jobbiknak és a Momentumnak végül csak 1-1 jelöltje számára marad hely, és további DK-sok indulnak majd helyettük.

Korábban megírtuk, a tárgyalások már hónapok óta folytak Gyurcsány Ferenc és Péterffyék között, és úgy tudjuk, Gyurcsányék komoly árat kértek a támogatásért.