Címlap Balhé Korizni kísér...

Korizni kíséred a gyereket Pécsett? 1500 forintba kerül, ha pályára sem lépsz, csak nézed!

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tényleg nagyon vártuk már, hogy Pécsett - amikor az időjárás is kegyes a jégcsináláshoz - megnyissa kapuit a városi műjégpálya. (Csak halkan jegyezzük meg, hogy Kaposváron, Szekszárdon és Szegeden is van fedett jégcsarnok). Pécsett a szezon november 18-án, szombaton kezdődött. Ugyanakkor kisebb kommentháború alakult ki a városi cég oldalán a nyitást követően. Volt, aki azt sérelmezte, hogy már a kezdő napon későn jelezték, hogy zárva lesz a pálya a meleg miatt, más pedig azt nem értette, miért kell teljes árú jegyet fizetnie annak, aki a pálya szélén fagyoskodik és "csak" szemmel tartja gyermekét. A működtető a PSN Zrt. igencsak fura hangnemben válaszolt a felvetésekre.

„Ha moziba megy, akkor is megvásárolja a QR-kódos jegyet, ugye?”

– tette fel a kérdést a PSN Zrt. annak a kommentelőnek, aki azt próbálta megtudni, hogy miért kell teljes árat fizetnie, ha nem használ semmilyen szolgáltatást. A 9 éves kislányát sportolni vivő apuka nem értette, miért nem lehet kísérőjegyet váltani, miért kell neki is ugyanolyan jegyet és ugyanannyiért vásárolnia, mint annak, aki karcolja a jeget, miközben ő csak álldogál a betonon.

 „A strand területére sem léphet be ingyen. Sajnos ez az új szabály” – válaszolták röviden, majd magyarázkodásba kezdtek:

A korcsolyapályák területére minden esetben csak érvényes jeggyel lehet belépni. Sajnos a korábbi években történt sorozatos visszaélések miatt kellett bevezetnünk a QR-kódos beléptetési rendszert

-magyarázták a PSN-nél.

– Három éve viszem a kislányomat a pályára sportolni. Mi szülők nem tudunk korcsolyázni a feleségemmel. Ha mindketten megnéznénk a gyermeket, az 3000 forintba kerül, miközben csak állunk a pálya szélén. Hetente több alkalommal is járunk, kicsit erősnek gondolom, hogy erre nincs más megoldás – mondta az apuka a Pécs Aktuál megkeresésére. – Arra hivatkoznak, hogy más visszaélt ezzel a kísérőjeggyel. Én nem éltem vissza vele soha, emiatt viszont én fizetek jóval többet. Az pedig igencsak fura, hogy azzal mentegetőznek, hogy egy moziban és strandon is kifizetem a szolgáltatást – tette hozzá.

Én szívesen fizetek kísérőjegyet, de ne kelljen annyit kifizetni, mintha korcsolyáznék, mert pályára sem lépek

– vélekedett az apuka a Pécs Aktuálnak.

– Szekszárdon fedett jégpálya van, igaz, hogy 3000 forint a belépő, de háromszor ekkora felületen lehet akár zuhogó esőben is korcsolyázni – mondta az édesapa, aki szerint meg kellene fontolni, hosszú távon mit eredményez, ha egy unokáját kísérő nagymamának kell minden 3 óra fagyoskodásért 1500 forintot fizetnie.

A QR-kóddal is van némi zűrzavar

A nyitás napja: nagyon sokan akarnak Pécsett korizni. Érdemes az utánpótlásra odafigyelni!

Idén vezették be a beléptetésnél a QR-kódos rendszert. Ez sajnos nem azt jelenti, hogy interneten otthon megveszed a jegyet, majd használod azt.

Ez Pécsett azt jelenti, hogy ugyanúgy sorba kell állni a jegyért, amit QR-kódostól kinyomtatnak, majd utána még egyszer sorba kell állni egy másik kapunál, hogy lecsippantsák a nyomtatott papíron található kódot.

Ez persze kicsivel kevesebb idő, mintha karszalagot kapnának a korisok, de cseppet sem környezettudatos. És sajnos, interneten sem lehet megvásárolni ezeket a jegyeket, hogy aztán a mobilod képernyőjén bemutasd azt. De bízunk benne, ez is hamarosan eljön. Mint a beígért fedett pálya.

Felnőtt jegy: 1500 Ft, diák 1100 Ft.

A nyitvatarás, mivel az időjárás függvényében módosulhat, ITT NYOMON KÖVETHETŐ!