Ki hinné?! Manapság táskákat varr a korábbi küzdősportos amazon!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Olyan bizonyítási vágy, maximalizmus dolgozott benne, hogy ha döntőbe verekedte magát, ott már nem lehetett megállítani – nincs is ezüstérme. Mitől félt a legjobban Bödő Csilla az Utcai Harcosok Gáláján, és mi történt a pisze orrával? Most megtudhatják!

Nem a ringek környékén kezdte, tizennyolc éves koráig kézilabdázott a PMSC-ben és a Mezőgépben. Aztán kiderült, hogy nyitott két gerinccsigolyája, így eltanácsolták a pályáról. Sokkal nyugisabb, békésebb sportágat talált magának…

– Két hónap pihi után a bátyám szólt, hogy kipróbálhatnám a kick-boxot. Heckenberger Iván volt az edző, nála kezdtem tizennyolc évesen. Eleinte kisebb eredményeim voltak, aztán hamar megszületett a két fiam, Gergely és Benjámin, úgyhogy egy időre abbahagytam. Utána azonban visszatértem, és 1998-ban megszereztem az első magyar bajnoki címem és válogatott is lettem – meséli a Pécs Aktuálnak Bödő Csilla.

Kick-boxban világ- és Európa-bajnok is volt

Nagyon eltalálták, hogy milyen sportág, milyen miliő való neki, mert a küzdősportban elképesztő eredményeket produkált. Nem csak a magyar, a nemzetközi porondon is nagy név volt kick-boxban és ökölvívásban is: előbbiben világ- és Európa-bajnok, Világkupa-győztes.

S hogy minek köszönhette a sikereit? Nem mindennapos az ok!

– A szívem vitt előre! Tudom, ez lerágott csont, de így van: amikor az ember a sokadik menet után már a kezeit sem tudja felemelni, igenis sokat számít. És ott voltak a meccseimen a fiaim is, miattuk sem lehetett kikapni, nem akartam, hogy azt lássák, megverik az édesanyjukat. Meg akartam felelni az apukámnak, a szüleimnek, a bátyámnak és a gyerekeimnek is. Egyébiránt, elárulom, minden meccsem előtt féltem. Féltem attól, hogy kiütnek. Emlékszem, a Pécsett megrendezett 1. Utcai Harcosok Gáláján a bátyám, aki egyben az edzőm is volt, kinézett a függöny mögül, majd megjegyezte, hogy telt ház van. Hozzátette, ha veszítek, kiütnek, ő elmegy, otthagy. Na, én ettől annyira megijedtem, olyannyira motivált, hogy a második menetben kiütöttem az ellenfelemet!

A válogatottal a gdanski világbajnokságon

Nem sokan tudták legyőzni (kiütni senkinek sem sikerült), „az meglátszana az arcomon”. Nagyon örül neki, hogy a pisze orra megmaradt piszének, miként nyilván azt sem bánja, hogy több az aranyérme, mint a másmilyen színű: ezüstérme nincs is, ha ő döntőbe került, akkor olyannyira motivált volt, hogy rendre győzött is!

Aktív sportolói pályafutásának lezárása után sem szakadt el a sporttól. Jelenleg az International Sporttrainer Academy vezetője: OKJ-s sportedzői, -oktatói tanfolyamokat szerveznek és bonyolítanak le öt sportágban (ökölvívás, kick-box, thai-box, testépítés-fitnesz, fallabda), workshopokat tartanak. A Bödő családban amúgy is mindig előkelő helyet foglalt el a sport, édesapja, dr. Bödő László évtizedeken át volt sportvezető Pécsett, testvére, László ökölvívóedző és az akadémián dolgozik, csakúgy, mint Gergely fia, Benjámin pedig a kézilabdában találta meg önmagát, nem mellesleg testnevelő tanár (édesanyjának is ugyanez volt a hivatása 23 évig).

– Elárulom, belefogtam valami teljesen másba is, egy ideje hobbiszinten varrok, táskákat készítek! Tudom, teljesen más, a ringben agresszív voltam, ehhez viszont türelem kell, de ez is megvan bennem. Manapság pedig a festészettel is kacérkodom, azt is ki fogom próbálni, karácsonyra megkaptam minden hozzávalót – mondta Bödő Csilla, akit azért nem csak a varrógép és az ecset mellett találunk meg: hobbisportolóknak bunyó-, TRX- és alakformáló edzéseket tart egy kertvárosi edzőteremben.

Sok hely kell a rengeteg kupának, éremnek

Az eredménysora önmagáért beszél. Ökölvívásban kétszeres magyar bajnok, két évig volt válogatott (azért került ki a keretből, mert elérte a felső korhatárt, a 34 évet), volt első a Bocskai Emlékversenyen és a Boszorkány Kupán is, valamint edzősködött a női válogatott mellett. Kick-boxban tizenháromszoros magyar bajnok, ötször volt Világkupa-győztes, háromszoros világbajnok, egyszeres Európa-bajnok, kétszeres Eb- és vb-bronzérmes.

Hirdetés
Előző sztori

Hasznosítják a sütőolajat

Következő sztori

Érkeznek a kimutatások a banki díjakról

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1