Címlap Arc Női tündérruh...

Női tündérruhába öltözött, bajszos Disney-alkalmazott miatt lázad az internet népe

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sokkolta TikTokerek milliót a látvány és a jelenet.

Egy „Tündérkeresztanya tanítványának” öltözött, bajszos, férfi Disneyland-alkalmazott keltett felháborodást a látogatók között, akik a szórakoztató-központ bojkottálására szólítottak fel a napokban.

A TikTokon tucatjával terjednek azok a felvételek, amelyeken a kék és lila szoknyát viselő férfi dolgozó egy kislányt fogad a kaliforniai Anaheimben található Bibbidi Bobbidi Boutique-ban, ahol gyerekek különféle mesekarakterek, például hercegnők, ruháiba bújhatnak és vásárolhatják meg azokat nekik a szüleik, teljes sminkkel együtt.

A videót eredetileg egy háromgyermekes anyuka, Kournti Farber posztolta – írja a GBNEWS, aki családi kiránduláson volt Disneylandben, és dicsérte a dolgozókat, amiért

„felejthetetlen élményt nyújtottak a lányának, mondván, azóta sem tudja abbahagyni a Disney-varázslatról szóló posztolást'”.

A posztot azonban rengetegen kritizálták, és „helytelennek” nevezik, hogy a Disney megengedi egy férfinak, hogy női jelmezt viseljen. Úgy tudják, a férfi nem transz, egyszerűen csak ilyen munkakört kapott a cégtől – pedig lehetett volna hot-dog árus, vagy karbantartó is.

@itvnews Parents defend this Fairy Godmother’s apprentice at #disneyland #disney #usa #cinderella #fairygodmother ♬ original sound – itvnews

A vírusként terjedő videókban a bajszos Disney-alkalmazott – aki lányruhába öltözve és hozzá illő szemfestékkel egy kislányt üdvözöl a boltban – azt mondja a gyereknek:

„Szóval, a nevem Nick, én vagyok a tündérkeresztanya egyik tanonca. Azért vagyok itt, hogy segítsek nektek bevásárolni.”

Az eredeti videót több mint 7,6 milliószor nézték meg a május 26-i közzététele óta, és hatalmas visszatetszést keltett.

@generationeks I’m already boycotting Disney so should everyone else #boycottdisney #disney #woke #mostasho #tran ♬ original sound – Generation X

Ugyanebben a butikban korábban is alkalmaztak férfi kísérőt, üdvözlő munkatársat, de neki nem kellett női ruhába öltöznie, hanem hagyományos férfi öltözékben dolgozhatott.