Móric

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécsi péké lett az ezüstérem a Kenyérlelke fesztiválon

//

Kovács Emese a Kovászálom pékje maga sem számított, hogy dobogós helyet ér el a Kenyérlelke fesztiválon, ahol pékek és otthonsütők mérettették meg magukat. A fesztivál a kenyér szerelmeseit hozza össze évente egyszer. A cél, hogy ismét visszahozzák a köztudatba az igazi kenyér fogalmát, készítésének változatait és eredeti ízeit.

Kovács Emesével május vége óta rendszeresen találkozhatunk a Búza téri termelő piacon. Négy éve saját magának kezdett kenyeret sütni, mert elégedetlen volt a kínálattal. 2019 év végén úgy döntött, eljött az idő, hogy másokkal is megossza kenyereit.

Most pedig úgy gondolta elindul a Kenyérlelke fesztiválon, hogy megmérettesse tudását. A versenyzők öt kategóriában indulhattak, Kovács Emese a fehér-, félbarna egy kilós kenyér kategóriában lett ezüstérmes.

– Hiába vagyok jelen pár hónapja a Búza téri termelői piacon, nem éreztem úgy, hogy profi lennék. Ezért az otthonsütők 50 fős mezőnyében indultam, de nem számítottam dobogós helyre. Amikor a nyilvános bírálatnál kihozták a kenyereket, már sejtettem, hogy nem az utolsók között leszek. Mindenki otthon sütött, amikor kisült a kenyerem, autóba vágtam magam és siettem a fővárosi helyszínre, hogy minél frissebb kenyérrel érkezzek – mondta a Pécs Aktuálnak Kovács Emese, aki két különböző fehér kenyérlisztből sütött kenyerével lett második helyezett.

– Óriási élmény, amikor egy olyan közösség jön össze ahol mindenki rajong az igazi jó kenyérért. Szenzációs volt figyelni a profik munkáját, akik előttünk dolgoztak a színpadon. Még igy apró félmondatokból is lehetett ötleletet meríteni és tanulni – tette hozzá Emese, akinek az a célja, hogy a fejlődése érdekében tanuljon és figyelje az újabb trendeket, azért, hogy tökélestes kenyerek készüljenek kemencéjében.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Nagy bajban lehet a Balaton egy kutató szerint

Következő sztori

Vidéken egyedülálló, vasúti gyermekszolgálatot hoznának létre a Mecsekben

Legutóbbiak innen: Arc

bool(false)