Címlap Arc Péterffy prog...

Péterffy programírója jelentkezett be csoportvezetőnek Pécsett

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A napokban írta meg elsőként a Pécs Aktuál, hogy a Polgármesteri Hivatalban folyó – vélhetően hivatali vesztegetéssel összefüggő – nyomozás mellé újabb, kapcsolódó hírt vettünk észre: a Lakásgazdálkodási Csoport élére is új vezetőt keres a pécsi városvezetés. A szerencsés befutó már december közepétől munkába is állhat.

A Pécs Aktuál most megtudta, érdekes pályázó akadt a pozícióra, mégpedig az az ember, aki – állítása szerint – döntő többségben megírta Péterffy Attila választási programjának önkormányzati lakásokra vonatkozó szakmai anyagát: Körömi Attiláról van szó.

Körömi Attila (Fotó forrása: Momentum Mozgalom)

Körömi régi – több évtizedes – politikai szereplője Pécsnek, legutóbb a Momentum országos elnökségi tagja is volt, de lemondott: nyíltan bírálta Nemes Balázst, a párt pécsi csoportjának elnökét is. (Igaz, ezzel nem volt egyedül; ugyanezt tette Topán László momentumos önkormányzati képviselő is, aki szintén kilépett a pártból.)

Körömi nem csak Nemes Balázst, de Péterffy Attilát is bírálta nyilvánosan, legutóbb épp a napokban.

Akkor véleménycikkben fejtette ki álláspontját a pécsi Polgármesteri Hivatalban folyó nyomozás miatt, amely a lakásgazdálkodási csoportot is érinti.

Körömi nem árul zsákbamacskát, a teljes pályázati anyagát nyilvánossá tette, önéletrajzzal, motivációs levéllel, szakmai anyaggal, és még Péterffy Attila programjából is idézi azokat a részeket, amelyeket állítása szerint ő maga írt. (Ez utóbbit korábban Péterffy Attila sem cáfolta, de akkor azt mondta: bőven kiegészítették Körömi gondolatait – a szerk.)

Körömi Attila egyébként úgy hivatkozik lakáskoncepciójára, mint ami „az ország legműködőképesebb, legátláthatóbb lakhatási programja”, amely a közjót szolgálja.