Címlap Arc Polgármester:...

Polgármester: Pécs a tangó városa!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

“Tavaly, amikor a városi közgyűlés 99 év után ismét engedélyezte a tangót Pécsett, a gesztusértékű döntést övező rendezvény a járványhelyzet ellenére komoly sikernek bizonyult” – állapította meg Péterffy Attila, aki így harangozta be a 2. Pécsi Tangó Fesztivált.

Pécs polgármestere bejelentette:

“idén egy még színesebb programot álmodtunk meg”.

“A szerencse is mellénk állt, José Cura argentin tenor szupersztár ugyanis szeptember 8-án ad koncertet a Kodály Központban, és örömmel fogadta az invitálást. Így díszvendégként a fesztivál idején, szeptember 9-én és 10-én Pécsett marad” – közölte az örömhírt Péterffy Attila.

“Szívesen látunk mindenkit, aki szereti az egyszerre tüzes és melankolikus tangót, és azokat is, akik kíváncsiak a többi, Argentínával kapcsolatos programra. Természetesen a főszerep a zenéé és a tangóé lesz, a Színház téri színpadon egymást váltják a jeles előadók és táncosok”

– árulta el a polgármester, aki egyébként nagy zenerajongó hírében áll, például Delhusa Gjont is kedveli állítólag; de ezt nem tudjuk biztosan – csak beszélik.

A két nap során fellép

  • a Tango Msytico,
  • a Club Cubano pécsi táncosokkal,
  • Kulik Johanna és az Arts Harmony Zenekar,
  • az újvidéki Tangó Band
  • és a Budai Tango Egyesület.
  • Koncertet ad zenekarával Kéméndi Tamás harmonika-művész és ifjú tanítványai, Györfi Anna közreműködésével.

A zene és tánc mellett lesz vetítéssel egybekötött beszélgetés az 1978-as argentin-magyar futballmérkőzésről, részletek hangzanak el argentínai, Buenos Aires-i utazásokról született művekből. A hamisítatlan argentin hangulatról mindkét este a programsort záró milonga, azaz táncest gondoskodik.