Címlap Balhé MIÉRT? Három ...

MIÉRT? Három éve megvan a pénz, de még el sem kezdték a Sportcsarnok felújítását!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A legfontosabb (fejlesztés, beruházás) kétségkívül a Lauber Dezső Sportcsarnok energetikai korszerűsítése lesz, amely nagyon úgy fest, hogy végre hamarosan elkezdődhet. A közbeszerzés még nem zárult le, alá kell írni a szerződést a kivitelezővel, és átadni neki a munkaterületet. A részleteket azért nem tudom tűpontosan megmondani, mert a beruházó ebben az esetben nem a PSN, hanem a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. (…) Én magam nagyon szeretném, és bízom is benne, hogy szeptember elején át tudjuk adni a munkaterületet a kivitelezőnek – nyilatkozta augusztus elején Máté János, a PSN Zrt. vezérigazgatója az önkormányzat lapjának.

Úgy nézett ki tehát, hogy végre-valahára szeptember elején megkezdődhet a Lauber Dezső Sportcsarnok felújítása, amire még 3 éve – a korábbi városvezetés – nyert 806 millió forint támogatást.

A beharangozott munka azonban máig nem indult el, és lapunk azt az információt kapta, hogy egyhamar nem is fog.

Hivatalosan még nem közölt információkat arról a Pécsi Sport Nonprofit Zrt., hogy miért nem kezdődött el a Lauber Dezső Sportcsarnok felújítása, noha eredetileg idén év végére kellett volna végezni a felújítással.

A 2018-ban elnyert támogatásból olyan energetikai korszerűsítést kellett volna elkezdeni, amit ma már több száz sportoló élvezhetne.

Hogy miért késik a felújítás évek óta, és miért nem indult el most szeptember elején sem, arra hivatalosan is rákérdezünk a PSN Zrt.-nél, illetve a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.-nél is. Amint válaszolnak, megírjuk!

Van napelempark is, de nem tudják beindítani

A napokban írta meg a Pécs Aktuál, hogy igen komoly mennyiségű energiát termelni képes „naperőműve” is van Pécsnek – szintén az előző városvezetés idején elindított, majd 2020-ra befejeződött beruházás révén. A napelemparkot azóta sem tudta azonban bekapcsolni az önkormányzat, pedig ebben az energiaválsággal sújtott időszakban különösen nagy haszna lehetne.

Érdeklődésünkre, hogy mégis mikor kapcsolják be, nem tudtak érdemben válaszolni.

A részleteket ebben a cikkben írtuk meg: