Címlap Arc Segítség hely...

Segítség helyett inkább számonkérhette a kulturális bizottság elnöke a botrányos kanapéreklámot felfedező társaságot!

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sajátos akcióba lendülhetett megint "P." Horváth Tamás. FRISSÍTVE: válasz helyett letiltást kaptunk.

Amint azt a Pécs Aktuál elsőként megírta: Egy kanapéreklám takarja a többszörösen díjazott szobrász évtizedes alkotását Pécsett! A szomorú esetről a Régi Pécs facebookos közösség egyik tagja értesítette lapunkat – közöltük.


A Régi Pécs csoport kitalálója, üzemeltetője ma levelet írt szerkesztőségünknek. Ebben azt írta – egyebek mellett – hogy ki az, aki jelzett szerkesztőségünknek a fenti témában, mert az nem ő volt, és azt állította – idézzük:

„A Kulturális Bizottság elnöke Horváth Tamás – gyakorlatilag számonkért, hogy kit értesítettem és miért nem vele beszéltem erről az ügyről

– írta a levélben az illető.

A férfi azt kérte: „hogy valamilyen módon tegyük helyre ezt az ügyet az újságban és a Kulturális Bizottságnál is„.

Soraiból a félelem érződött, ugyanis egy ilyen hírnek normális esetben nem szabadna ilyen félelmeket és indulatokat kiváltania. Ráadásul nincs is köze ennek a politikához.

A kép nagyítható!

Rákérdeztünk

Mindezek után lapunk írásban kereste meg a Kulturális Bizottság elnökét, Horváth Tamást.

A kép nagyítható!
a kép nagyítható!

A következőket írtuk neki, mindkét közösségi oldalára, hogy biztosan megkapja az üzenetet.

Lapunk, a Pécs Aktuál úgy értesült, hogy Ön „számonkérte” a Régi Pécs csoport alapítóját, adminját ezen cikkünk kapcsán.

Szeretnénk érdeklődni, hogy tervez-e segíteni a problémán? Egyáltalán az önkormányzatnak, vagy a Kulturális Bizottságnak van-e és ha igen, akkor milyen jogosítványa eljárni ebben az ügyben? Miért kérte számon ….? Mi a baj azzal, hogy nyilvánosságot kapott a cikkünkben bemutatott szomorú eset?

Kérem, ha bármi egyéb fontos közlendője lenne a témában, írja meg nekünk, mert ma folytatjuk a témát és szeretnénk bemutatni az Ön álláspontját is.

Amint válaszol a bizottsági elnök, azonnal beszámolunk róla, de egyelőre ezt nem tette meg.

Elszúrt nyilatkozatok, szarházizás és a műanyag kaspók találkozása a légkondikkal

Horváth Tamás önkormányzati munkáját különös történések szegélyezik egyébként, és már a kezdetek sem mentek balhé nélkül.


Szerencsére itt megállapították, hogy nincs összeférhetetlenség, minden rendben van.

(Az összeférhetetlenségi vizsgálatot egyébként a Zsolnay Örökségkezelő akkori FB elnöke: dr. Lajosy Ildikó kezdeményezte, aki a DK országos etikai bizottságának is a tagja volt, valamint korábban címzetes főügyészségi ügyész volt. A vizsgálatot Horváth „véletlennek” minősítette.)


Volt itt már véletlenül félreértett nyilatkozat is:


Szép nagy műanyag kaspós fásítás:


És belekeveredett a légkondícionálók ügyébe is:


Végül ez az ügy odáig fajult, hogy az is felmerült, még a polgármestert is félretájékoztathatták az ügyben. Majd bemutattunk egy – trágár kiabálással fűszerezett – hangfelvételt a képviselőtől a témában:


A fenti cikkek miatt P. Horváth Tamás nem hajlandó nyilatkozni lapunknak, ezt a fenti hangüzenetben világossá tette. Bízunk benne, hogy ezúttal kivételt tesz az önkormányzati képviselő.

Apropó, volt ilyen hírünk is:


UPDATE: Válaszok helyett letiltott a képviselő

Nem úgy néz ki, hogy Horváth Tamás válaszolni szeretne a kérdéseinkre, ugyanis a Facebook jelzése szerint inkább letiltotta a lehetőséget, hogy kapcsolatba lépjünk vele.

A kép nagyítható!
(Borítókép forrása: Horváth Tamás hivatalos közösségi oldala)