Címlap Balhé SEMMI EXTRA: ...

SEMMI EXTRA: Bizottsági elnökként dönt pénzekről, majd felveszi alkalmazottként

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összeférhetetlenségi eljárást indítottak P. Horváth Tamással szemben, de rövid úton vége lett az ügynek - tudta meg a BAMA.

Összeférhetetlenségi eljárást kezdeményezett a ZSÖK felügyelőbizottságának (FB) vezetője P. Horváth Tamás ellen, aki az önkormányzat Kulturális Bizottságának elnöke, és a ZSÖK alkalmazottja is egyben kulturális „referensként”, de volt, hogy önmagát „programszervezőnek” definiálta a politikus – miután elsőként megírta a Pécs Aktuál, hogy – a Jobbik városi elnökéhez hasonlóan – ő is munkát kapott a Zsolnay Örökségkezelőnél.

Bár vagyonbevallásából legutóbb kifelejtette, ezért a munkáért korábban 300 ezer forintot vallott be, ami a nettója is lehet vélelmezhetően.

A helyzet tehát úgy nézhet ki, hogy bizottsági elnökként dönt kulturális pénzekről, majd tulajdonképpen azt felveszi alkalmazottként. (Ezt a jelenséget egyébként már a kulturális holding egyik korábbi munkatársa is szóvá tette hónapokkal ezelőtt írt jegyzetében, “Pénzt kap azért, hogy döntsön arról, ad-e annak a cégnek pénzt, ahonnan pénzt kap!” címmel – a szerk.)

Az FB elnöke dr. Lajosy Ildikó, aki a DK országos etikai bizottságának is a tagja, korábban címzetes főügyészségi ügyész volt. Vagyis vélhetően tudja, mit csinál – jogi ügyekben különösen.

A lap azt írja, a P. Horváthtal szemben indított eljárást Péterffy Attila, Pécs polgármestere azzal csavarta le, hogy a „munkavállaló” esetében nem áll fenn összeférhetetlenség. Érdekes, hogy Nyőgéri Lajos MSZP-s alpolgármester és szenzitív adatokhoz hozzájutó felesége ügyében sem állapítottak meg összeférhetetlenséget. Pedig ez – bár neveket nem említettek – még a koalíciós képviselőknek is feltűnt és szóvá is tették.

Keresték az érintetteket is a témában, de nem akartak reagálni.

UPDATE: P. Horváth: csak „véletlen” az összeférhetetlenségi vizsgálat

P. Horváth Tamás szerda délelőtt végül jelentkezett. A politikus azt állította a lapnak,

csupán „véletlennek” tartja, hogy elindult egy összeférhetetlenségi vizsgálat a DK-s vezetésű felügyelőbizottság részéről a munkahelye miatt, de a vizsgálat során kiderült, hogy nem áll fenn összeférhetetlenség.

A politikus a hiányos vagyonnyilatkozatáról azt mondta, hogy mivel a családtagjainak is le kell adnia a vagyonnyilatkozatát, ez több dokumentum kitöltését jelenti és vélhetően ezért hibázott, amikor nem írta bele a sajátjába, hogy hol dolgozik, ezt javítani fogja.