Címlap Napi Komment „Pénzt ...

„Pénzt kap azért, hogy döntsön arról, ad-e annak a cégnek pénzt, ahonnan pénzt kap!”

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Pécs Megyei Jogú Város polgármestere, megválasztása után nem sokkal, kinevezte, P. Horváth Tamás (született: Horváth Tamás), frissen megválasztott önkormányzati képviselő urat, a Kulturális Bizottság elnökének.

Fent nevezett emberünk, mindjárt a választások után amúgy, – több munkatárs béréhez képest jelentős juttatással – hirtelen állást kapott a ZsÖK-ben. Egy olyan pozícióban, mely nélkül addig zökkenőmentesen, professzionálisan működött az intézmény.

Értjük ugye?

A város Kulturális Bizottságának elnöke, a város legnagyobb kulturális intézményében is jelentős fizetést vesz fel, és közben, természetesen objektíven, dönt a kulturális pénzek, ügyek sorsáról.

Még egyszerűbben: adott esetben, pénzt kap azért, hogy döntsön arról, ad-e annak a cégnek pénzt, ahonnan pénzt kap.

Nos, ez a kulturális szakember, ( higgyük el, hogy az, ha Péterfi Attila polgármester úr kinevezte, csak az lehet, Ő kizárólag megkérdőjelezhetetlen, szakmai elvek mentén nevez ki mindenkit… ugyan már na… most neki hiszünk, vagy a szemünknek? Persze hogy… Neki… ) visszatérve elhagyott mondatomhoz, ez a kulturális szakember, eddig 3 alkalommal jelent meg komolyabb ügyben a sajtóban. Először, amikor bejárta az országot a felvétel, hogy alszik a Pécsi Közgyűlésben… Másodszor, akkor sikerült a hírek középpontjába kerülnie, amikor a koronavírus járvány kitörése körül, az volt a legfontosabb mondanivalója a facebookon az őt olvasóknak, hogy ingyenessé vált az egyik legnagyobb, nemzetközi, internetes pornóoldal prémium szolgáltatása… Harmadszor pedig akkor, amikor a Pécsi Tudományegyetem vezetőit nyilvánosan „szarházinak” titulálta.

Szerintem lassan itt van az a pont, hogy ez már Péterfi Attila polgármester számára is kínos.

Mindenesetre, egy Európa Kulturális Fővárosa címmel kitüntetett városban, ilyen mélységbe süllyedt kulturális vezető, még kerek e világon nem volt. Lehet egyet, és nem egyet érteni. Lehet kritikát, véleményt megfogalmazni. De az elmúlt év ezen megnyilvánulásai, bizony azokat is kétségbe ejtik, aki az általa is képviselt koalícióra tették felelős voksukat. Többüktől hallom, nem erre tették… Illetve igen, de ezt álmukban sem gondolták… Szégyen…lik…

Ez már, nem hogy egy Megyei Jogú Városban kínos, ezt a szintet, egy 60 lelkes kisfalu, kurta kocsmája is kivetné magából. Kivéve persze, ha az első embere, a mindentől elképesztően független Péterfi Attila nagytiszteletű polgármester úr…”

A komment INNEN van (a szerző a Zsolnay Örökségkezelő munkatársa volt)

A rovatban megjelenő vélemények nem a szerkesztőség tartalmai, és nem feltétlenül tükrözik a Pécs Aktuál szerkesztőségi álláspontját semCsak arra törekszünk, hogy több véleményt, álláspontot is bemutassunk egy-egy témában azért, hogy az olvasók minél több nézőpontot megismerhessenek és szabadon eldönthessék, melyikkel értenek egyet leginkább!