Címlap Balhé A saját ember...

A saját embere vezethette meg Péterffy Attilát!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az előzmények tartalmából

Videóinterjút adott lapunknak P. Horváth Tamás. A baloldali önkormányzati képviselő ebben arról magyarázott, hogy le kell szerelni az engedély nélkül kihelyezett légkondícionálók utcai egységét. A képviselő azt javasolta a lakóknak, hogy „érdeklődjenek a főépítészetnél, hogy hova lehet tenni a klímák egységeit, mert ezt szigorúan szabályozza a PÉSZ és a városképi rendelet is. Jó lenne, ha nem rondítanánk el a városunkat ezekkel„. Hozzátette: „lehet használni, meg lehet kirakni, de olyan helyre, ahol ez nem látszik. Erre nem figyelnek az emberek, de a főépítészet egyre jobban figyel erre, úgyhogy előbb-utóbb szólni fognak, hogy át kell rakni„.

P. Horváth mondanóját vissza is lehet nézni:



Miután lapunk ezzel kapcsolatban kérdéseket küldött az önkormányzatnak, majd megírtuk, hogy a leszerelés százezrekbe, de akár milliókba is kerülhet, a városvezetés egy közleményt adott ki, amiben cáfolták a képviselő állításait, és azt írták: „Pécs önkormányzatának semmiféle hatásköre nincs klímaberendezések kültéri egységeinek leszereltetésére, és ilyen szándék fel sem merült. Ilyen illetékességgel kizárólag a kormányhivatal rendelkezik.”

Hazugsággal vádaskodik Péterffy Attila

Ilyen előzmények után került elő a téma kedden újra, a pécsi Közgyűlésben. Ott viszont

a napirendi pont vitájában a pécsi polgármester egészen konkrétan hazugsággal vádolta meg a Pécs Aktuált,

de lapunk nevét, vélhetően jogi retorzióktól tartva, nem mondta ki. Péterffy Attila kijelentette: P. Horváth Tamás nem mondott olyat, mint amit a fenti videóban mondott; a szövegét kiragadtuk a kontextusból. Így adta elő mindezt a polgármester:



Lapunk nem tartja kizártnak, hogy a pécsi polgármestert félretájékozatta P. Horváth; vagyis némiképp megszépítve adhatta elő neki a saját nyilatkozata történetét miután érzékeltE: rosszul sült el a riport és badarságokat is beszélt.

Így eshetett meg, hogy Péterffy úgy tudta, nem a teljes verzió ment le a riportban, hanem azt tendeciózusan összevágta kollégánk.

A másik verzió az, hogy pontosan tisztában volt a körülményekkel, de kifizetődőbbnek tűnt számára hazugsággal és ferdítéssel vádolni a sajtót, mint magyarázkodni, vagy nyilvánosan helyretenni P. Horváth szerencsétlen nyilatkozatát, és önkritikát gyakorolni.

Bemutatjuk a nyersanyagot és egy telefonbeszélgetést is

A Pécs Aktuál a polgármester nyilvánosan elítélő, – talán önhibáján kívüli – valótlan kijelentései miatt úgy döntött, nyilvánosságra hozza a képviselővel készült videó nyersanyagát, az úgynevezett musztert. (Ezt informátoraink esetében soha, semmilyen körülmények között nem fednénk fel; de mivel P. Horváth közszereplő, politikus, aki tisztázhatta volna a helyzetet kedden is, most kivételt teszünk – a szerk.)

Ebből is világosan látható, hogy semmit nem ragadtunk ki sehonnan, az önkormányzati képviselő maga állította a fentieket. Nem csak ezt mutatjuk meg azonban, hanem azt a cikkünk után készült késő esti telefonbeszélgetést is, amiben P. Horváth tajtékozva üvölt kollégánkkal, amiért saját nyilatkozata miatt ő negatív kommenteket kap. Ebben a beszélgetésben még csak célzás sincs arra, hogy nyilatkozatát módosítottuk, vagy kiforgattuk volna – hiszen nem is tettük meg.

Következzen tehát a P. Horváth Tamással készült riport úgynevezett nyers musztere a kamerabeállítástól az interjú végéig, majd a telefonbeszélgetésben való trágár üvöltözés: