Címlap Hírek Különleges ko...

Különleges koncertet adott Pécsett a Margaret Island

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Jótékony Nőegylet meghívására érkezett Pécsre Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara. A Margaret Island pécsi koncertjének bevételét 120 gyermek éves étkeztetésére ajánlotta fel. Lábas Viki, a zenekar énekese elmondta: karácsony közeledtével már kevés fellépést vállalnak, de a helyi civil szervezet tevékenysége megfogta őket is. A Pécsi Jótékony Nőegylet több mint 25 év alatt mintegy 200 millió forintot gyűjtött csak adományokból azért, hogy bajba került családokon segítsen. Példás összefogás!

A Pécsi Jótékony Nőegyletben jelenleg 41 nő dolgozik fáradhatatlanul azért, hogy rendszeresen támogatni tudják a tehetséges gimnazisták továbbtanulását, a válsághelyzetbe került családokat és az újszülötteket.

A „Nekem nincs ebédem” program 14 iskola 120 gyermekének segít évről évre

A civil szervezet büszke arra, hogy saját önerőből állítja elő a pécsi gyermekek étkeztetéséhez szükséges összeget, ami nem kevés. Ez évente 10-12 millió forint, amihez sem állami, sem pályázati forrást nem kérnek. Ugyanakkor sokat tesznek azért, hogy a jótékonykodó pécsieket elérjék.

– Legutóbb októberben tartottunk jótékonysági gardróbvásárt. Pécsett még nem volt arra példa, hogy ennyi tervező ennyi terméke egy helyen megvásárolható legyen, ez pedig megszólította a helyieket. A felajánlott darabok eladásából 4,5 millió forint gyűlt össze, ami hihetetlen. Jövőre biztosan folytatjuk – mondta Török Bettina, a Pécsi Jótékony Nőegylet elnökhelyettese.

Egyre több fiatal érdeklődik a Pécsi Jótékony Nőegylet iránt

– Most a Margaret Island érkezett hozzánk, hogy egy picit megszólítsuk a fiatalokat is. Úgy gondoljuk, ahhoz, hogy ez a jószolgálati tevékenység fennmaradjon, szükség van a fiatalokra, akik továbbörökíthetik ezt a gondolatiságot. Kiemelt célunk, hogy egyre többen csatlakozzanak hozzánk. Idén 9 új tagot köszönthettünk körünkben – mondta Földényi Gabirella, a Pécsi Jótékony Nőegylet elnöke.

Nem áll messze a Margeret Islandtól a jótékonykodás

Lábas Viki a Pécsi Jótékony Nőegyletről: Jó ügyet szolgál, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy e mellé nagyon szívesen odaállunk.

– Körülbelül egy hónapja voltunk Kaposváron, ott például tanszereket gyűjtöttünk diákoknak. Úgyhogy ez az évnek ez az időszaka erről szól egy kicsit, hogy ami módunkban áll és tudunk, azt elvállaljuk és megyünk segíteni ott, ahol szükség van rá – mondta a zenekar gitárosa, Törőcsik Kristóf.