Címlap Arc “SZARHÁ...

“SZARHÁZINAK” nevezhette a pécsi egyetem vezetőit a kulturális bizottság elnöke!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Igen sarkos, de kulturáltnak és európainak nem igazán nevezhető véleményt fogalmazott meg P. Horváth Tamás önkormányzati képviselő, bizottsági elnök a PTE megszavazott modellváltása miatt.

Kulturális témában nem igazán szokott érdemben megnyilvánulni a nyilvánosságban, ezért a legutóbb akkor került komolyabban a hírekbe a pécsi kulturális bizottság elnöke, amikor a járványhelyzet miatt ingyenessé vált Pornhubról posztolt; de most sikerült annál is nagyobbat dobnia P. Horváth Tamásnak, aki egyébként még a ZsÖK-ben is állást kapott.

Ilyen rövid, tömör véleményt engedett el a bizottsági elnök:

Nehezen lehetne ezt másképp értelmezni, mint hogy ezzel tulajdonképpen az önkormányzati képviselő a pécsi egyetem vezetőit szarházizta le, amiért megszavazták a modellváltást.

Fotó: a képviselő saját közösségi oldala

A PTE vezetői azonban nagy valószínűséggel az egyetem működését és lehetőségeit sokkal jobban ismerik P. Horváthnál, az intelligencia-különbség pedig egészen nyilvánvaló. Azt nem tudni, hogy a képviselő mi alapján szarházizott, mert a kijelentésén túl érveket nem sorolt; de az egyetem vezetői igen érdekes vitában, részletesen is kifejtették pro és kontra érveiket a döntés előtt, mégpedig teljesen nyilvánosan. Ezeket az érveket egy nagyon rövid videóban foglaltuk össze.

A Momentum pécsi elnöke valamivel szofisztikáltabban adta el elítélő véleményét a modellváltás miatt; pedig az utóbbi hetekben szinte semmi más téma nem létezett számára csak a PTE: ezzel kelt és feküdt Nemes Balázs. Sőt, még pletykák tálalásától sem riadt vissza!

Olyannyira belelovallta magát egyébként a témába Nemes, hogy még a diákokat képviselő EHÖK-öt is kioktatta, miután azok nem féltek elmondani véleményüket az igen egyoldalú politikai agitációról.

Hogy mennyire szerencsés leszarházizni a PTE vezetőit a városvezető koalíció egyik fontos pozícióban lévő vezetőjétől, az igen csak kérdéses; de ennél fontosabb az, hogy lesz-e ennek bármilyen következménye? Vagy már olyan mélyen van a pécsi politikai színvonal, hogy ez is simán belefér?

P. Horváth posztja még mindig kint van, azért mostanáig nem kért elnézést sem.