Címlap Közlemény Új közmű épül...

Új közmű épül Pécsett, a Bajmi dűlőben

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Víz és szennyvízvezeték épül Pécsett. A beruházásban 492 folyóméter vízvezeték és 484 folyóméter szennyvízvezeték épül ki közel 50 millió forint értékben, önkormányzati forrásból. A beruházásnak köszönhetően 25 ingatlan víz- és szennyvízellátása oldódik meg - tudatta közleményében a pécsi önkormányzat pénteken.

A munkák várhatóan február 8-án indulnak az utca északi végén, majd dél felé fog haladni a kivitelező. A vállalkozónak 90 napja lesz a kivitelezésre.

A pécsi önkormányzat tájékoztatása szerint: tekintettel a dűlő szélességére a munkálatok teljes útzár mellett zajlanak majd, azaz az aktuális munkaterületről északra található ingatlanokat hétköznap nem lehet megközelíteni gépjárművel.

Az önkormányzat kérésének értelmében a kivitelező a pénteki napokon úgy vonul le a munkaterületről, hogy átjárhatóvá teszi azt. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy péntek délután 17.00-tól hétfő reggel 8.00-ig az elzárt ingatlanok is megközelíthetők lesznek autóval.

A munkálatok ideje alatt a szemétszállítás zavartalan lesz. A dűlő munkálatok miatt elzárt részein a kivitelező gondoskodik a porták elé kihelyezett hulladékgyűjtő edények áthelyezéséről és visszahelyezéséről a hulladékszállító által elérhető pontig.