Címlap Arc P. Horváth sz...

P. Horváth szerint rosszindulatból értették félre a sz.rházizó véleményét; nem arra gondolt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem az egyetem vezetőit szarházizta le, hanem a fideszt - állította egy propilapnak a Kulturális Bizottság elnöke, akit lemondásra szólított fel az ellenzék a minapi, nyilvános megnyilvánulása miatt. Ez viszont erősen kétséges érvelés, mutatjuk, hogy miért. 

P. Horváth Tamás azt mondta a városházához közeli propagandalapnak (Szabad Pécs), amely igyekezett – a képviselő helyett – tisztázni a helyzetet, hogy nem is a PTE vezetőire gondolt akkor, amikor szarházikat emlegetett, hanem a fideszre.

Ezt akkor a bizottsági elnök saját kommentelői sem vették észre, akik pontosan úgy értették a kommentjét, ahogy a legtöbben; vagyis hogy az egyetemi vezetőket szarházizta le, és ennek maguk is hangot adtak.

A propilapnak azt mondta Horváth, hogy azért vette le a szarházizó posztját, mert „sajnos valóban félrevisz a szöveg, ha valaki rosszindulatúan félre akarja értelmezni, amit írt”. A képviselő viszont nem igazította helyre a saját kommentelőit és nem jelezte nekik, hogy rossz irányba mennek, amikor maguk is az egyetemi vezetőket szidalmazzák. Más kommentelők is így értették a bejegyzését:

P. Horváth szeret önmagára irodalmi szereplőként tekinteni. Ha ezt elfogadjuk igaznak (mert könyvet is írt), akkor kétséges az érvélésének a hitelessége. Mert ha valaki, akkor egy író pontosan tudja, mi az, amit el akar mondani és hogyan tegye ezt. Minden más csak utólagos magyarázatnak tűnik. Vagy annak, hogy Horváth váltott irányt a botrányosan alpári megjegyzése eredményét látva.

Volt, akit egyenesen megdöbbentett egyébként a „P. Horváth-jelenség”: