Címlap Arc Tökéletesen h...

Tökéletesen használja a vírus és maszk szavakat a pécsi alpolgármester 3 éves kislánya

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Árulta el egy interjúban Bognár Szilvia, aki elmondta azt is, hogy a járvány miatt „hamar meg kellett tanulnia a videó- és telefonos konferenciák használatát” is.

Egymást érték a megbeszélések a városházán, de miután most már inkább ortthoni munkavégzés folyik, az alpolgármesternek is át kellett állnia a home office-ra – árulta el a PécsiSTOP-nak Bognár Szilvia pécsi alpolgármester.

A járvány és a kényszerű otthoni munkavégzés miatt hamar meg kellett tanulni a videó- és telefonos konferenciák használatát. A második héten már mindennapossá váltak az online megbeszélések

– mesélte.

A legnagyobb kihívás

Bognár szerint, „ami most a legnagyobb kihívás és a legtöbb figyelmet, feladatot igényli, az a szociális szféra”.

Sajnos Pécsett nem újak a problémák, ez a válság azonban nagyon élesen és hatalmas tömegben hozza felszínre a régi, lappangó nehézségeket, miközben új bajokat, újabb rászorultakat termel ki tömegével

– mondta.

Személyes hitvallása egyébként az, fejtette ki, hogy

a tevékenységünket társadalmasítanunk kell.

Kell a valódi közös munka, az ügyeink és tevékenységeink láthatósága, közösségi elfogadása. Egész egyszerűen nincs elegendő erőforrásunk a civiljeink nélkül sem humán, sem pénzügyi területen – emelte ki.

A PAPI szép, de

Úgy gondolja, hogy a PAPI „nagyon szép kezdeményezés”, de „két dolgot meg szeretne jegyezni”.

Az egyik, hogy a szolgáltatást igénybe vevőktől szeretnénk megértést kérni, ha minden kívánság kielégítésére nem lesz lehetőség. Próbálunk a valóban nagyon szükséges árucikkekre figyelni. A másik, hogy itt csak a szolgáltatás van ingyen, az áruk természetesen nem

– mondta.

Bognár Szilvia azt is említette, nem tudja, meddig tart a veszélyhelyzet, vagyis a védekezés, pedig ez „óriási feladat, amihez a források nagyon szűkösen állnak rendelkezésre”.

Több törődés

Három gyermeke – két idősebb, felnőttkorú fia és egy 3 éves kislánya – is van. Az alpolgármester szeirnt a kislánya élete is nagyot változott a veszélyhelyzet miatt,

„naponta többször él az anyatejes táplálás lehetőségével, minden nap emlegeti a bölcsődés csoporttársait és gondozónőit, aktív részvevője a videóhívásaimnak és hároméves kora ellenére tökéletes környezetben használja a vírus és maszk szavakat, illetve a saját, oroszlános maszkját.”