Pécsnek nem sikerült – Újra Wladár Sándort választották a Magyar Úszó Szövetség elnökének

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2025-ig a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke.

A szervezet vasárnapi tisztújító közgyűlésén a jelöltlistára kerülésnél Wladár Sándornak a titkos szavazáson 134, egyetlen kihívójának, a pécsi Petrov Ivánnak pedig 65 támogatója volt, így csak előbbi lehetett jelölt. Petrov arra kérte követőit, hogy szavazzanak az elnökre. Ezt végül 178 igen, egy ellenszavazat és egy tartózkodás mellett megtették.

A MÚSZ elnöksége augusztus 26-án döntött a tisztújító közgyűlés megtartásáról, bár a mandátuma 2022-ig szólt. Wladár Sándor ezt azzal indokolta, hogy a jelenlegi rendkívüli helyzetben, illetve a szövetség előtt álló feladatok lehető legmagasabb színvonalú megoldása érdekében új, hosszú távra, 2025-ig szóló felhatalmazást kérnek a tagságtól.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár napirend előtti beszédében úgy fogalmazott: természetesen tisztában vannak azzal, hogy a tavasszal történtek hatással voltak sok mindenre, így a szövetség anyagi támogatására is, hiszen a megnövekedett teher közös viselése mindenkitől elvárható lemondásokkal járt.

“Az azonban a kormányzat számára is egyértelmű, hogy a Wladár Sándor elnök úr által vezetett MÚSZ az idén is ugyanolyan eredményesen kezelte az aktuális kihívásokat, mint az elmúlt években bármikor”

– tette hozzá a sportvezető.

Ezzel nem éppen maradéktalanul értett egyet a pécsi Petrov Iván, aki exkluzív videó-interjút adott lapunknak.

(MTI)

Előző sztori

Délután már ismét sok felhő lesz felettünk

Következő sztori

Alvó férfit fosztottak ki Mohácson