Válik Varga Judit, Orbán kedvenc minisztere?

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint egy évtizednyi boldog házasság után külön utakon folytathatja életét Varga Judit és férje – értesült több forrásból is a Blikk.

Az igazságügyi minisztert és férjét a nyilvánosság politikusi álompárként ismerhette meg, a Blikknek legutóbb karácsonykor engedtek betekintést a családi idillbe.

Míg egyikük a kormányban, addig a másik egy nagy állami cég vezetői székében foglal helyet, miközben nevelik három gyermeküket. Látszólag úgy tűnhet, egymás mellett mindketten ki tudtak teljesedni, hiszen az ügyvédjelöltként induló Varga és a kezdetben bírósági fogalmazó Magyar együtt lépkedett egyre feljebb a ranglétrán. A magánéletben szintúgy bejöttek a számításaik, már a húszas éveikben eldöntötték, hogy nagy családot szeretnének, és ez is teljesült – írja a lap.

Hogy mégis mi vetett véget a kapcsolatuknak, egyelőre rejtély.

Alig több mint másfél hónapja, decemberben készített riportot a Blikk otthonukban a családi készülődésről, ekkor még nyoma sem volt annak, hogy nagy baj lenne kettejük között, felhőtlen boldogsággal ölelték egymást. Igaz, azt mindketten elismerték, hogy az életük korántsem olyan egyszerű, mint 15 évvel ezelőtt azon az áprilisi napon, amikor megismerték egymást. Mindemellett hangsúlyozták, még mindig azt tartják a legfontosabbnak, ha egy család közösen – egyenrangú felek szövetségeként – lehet sikeres és boldog.

Ez a szövetség az elmúlt másfél évtizedben sok „harcot” túlélt: még a kapcsolatuk elején a gyermeknevelés Varga feladata volt, ám amikor munkát kapott Brüsszelben, Magyar lépett hátra és foglalkozott többet a családdal, ami hamar ismét megfordult. A legtöbb házasságot rövid időn belül megviseli, ha a két, szakmájában sikeres félnek olykor hátrébb kell lépnie, náluk azonban ez szinte természetes volt.

Kilenc év elteltével, 2018-ban Gulyás Gergely miniszter felkérésére érkeztek haza, az ő tárcáján lett Varga uniós kapcsolatokért felelős államtitkár – ekkor ismerhette meg őt a széles közvélemény. Alig több mint egy évvel később már tárcavezető lett, ezzel szinte egy időben bízták rá férjére az állami tulajdonban lévő Diákhitel Központ irányítását – olvasható a lapban.

Hogy a már mindkettejükre jellemző, feszített munkatempónak köze lehet-e a váláshoz, nem tudni.

A lap kereste az Igazságügyi Minisztériumot, ám sem tőlük, sem Varga Judittól nem érkezett válasz. A tárcavezető kevesebb mint két hete leadott vagyonnyilatkozatában még férj és feleségként szerepelnek, ebből arra lehet következtetni, hogy a szakítás a közelmúltban történt.

Varga Judit közösségi oldalán reagált

Szombat reggel az igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán reagált arra a hírre, miszerint férjével külön válnak útjaik.

“A január végén a családunk ellen indított összehangolt sajtótámadás után, semmilyen, a magánéletünket érintő kérdésre nem kívánunk reagálni. Kérjük a sajtó munkatársait, hogy a privátszféránkat ne tegyék a politikai játszmák részévé és kiskorú gyermekeink védelmében tartózkodjanak a magánéletünkkel kapcsolatos híresztelésektől. Tisztelettel: Varga Judit és Magyar Péter” 

– olvasható a bejegyzésben.

Hirdetés
Előző sztori

Nem mérgezés végzett a baranyai rendőrkutyákkal

Következő sztori

Hogyan lett az „álfotósból” a nemzetközi kosárlabdaszövetség előszeretettel foglalkoztatott fényképésze?! Íme, egy sok véletlenes sztori Rébay Viktorról!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1