Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Stétz Dániel a barátnőjével együtt halt meg a Szalánta előtti keresztnél. A helyszín zarándokhellyé vált, a baleset helyszíne virágba borult, sokan érkeztek gyertyát gyújtani.

A baleset akkor történt, amikor a hetvenéves szalántai P. Tiborné a kereszthez ment autójával és lányunokájával gyertyát gyújtani. A beszámolók szerint, amikor az asszony balra akart kanyarodni, a Pécs felől nagy sebességgel érkező Audi megpróbálta kikerülni a Suzukit, súrolta az autót, majd a mögötte szintén nagy sebességgel érkező Mercedes belerohant. A Suzuki kettészakadt, a Mercedes két utasával pedig az útszéli feszület melletti fára csavarodott fel. A helyszínen sokan rótták le kegyeletüket. Többen azt mondták, hogy az Audi és a Mercedes versenyzett az egyenes szakaszon, nagy sebességgel, 240 km/h-val haladtak. Több autós, akik előttük mentek, arról számoltak be, hogy Pécs és a baleset helyszíne között mindenkit ledudáltak útról, akik akadályozták őket a száguldozásban.

A Mercedest Stétz Dániel 32 éves ismert pécsi személyi edző, sportoló vezette, aki korábban MMA országos bajnok és Eb-bronzérmes volt. A férfi mellett 30 éves barátnője ült, aki szintén életét vesztette a balesetben. Csak az autó eleje maradt viszonylagos épségben, a hátsó futómű kiszakadt és messzire elrepült az ütközés erejétől.

Fotó: Facebook/Bamosz Kft.

Az autó igazi luxusjárgány, 639 lóerős, végsebessége 315 km/h, a férfi egy hirdetésben 45 millióért kínálta eladásra. Egy 2019-es tesztben így írtak az autóról:

„A sátán személyesen – Padlóig tiprod a gázt, az orra az ég felé mutat és olyat gyorsul, hogy a saját gondolatod csattan a hátsó ülésen. Arra a pár másodpercre beszűkül a látásod és még a legegyszerűbb káromkodást is elfelejted.”

Furcsa egybeesés, hogy a sátánnak titulált autó balesete épp egy feszületnél történt, ahol az idős asszony gyertyát szeretett volna gyújtani. Az asszony súlyosan, a vele utazó unokája könnyebben sérült.

Vasárnap sokan jöttek a baleset helyszínére, hogy virággal és gyertyagyújtással emlékezzenek.