Címlap Sport Újoncként egy...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy csatában a szezon során másodszor is legyőzte a Honvédot az NKA Universitas Pécs férfi kosárlabdacsapata, ezzel 1-0-ra vezet az ötödik helyért vívott párharcban.

Várható volt, hogy ha már eljutott idáig ez a két csapat, mindent meg fog tenni az ötödik helyért. A párharc első meccsén mindez beigazolódott, nagy csatát vívott egymással az NKA Universitas Pécs és a Budapesti Honvéd. Az első félidőben sok volt a hiba, nagyon sok dobás kimaradt, de miután mindkét oldalon sok volt a pontatlanság, a nagyszünetben minimális volt a különbség (36-35). A folytatásban is szoros, kiélezett meccset vívtak a felek, de rendre egy picivel a pécsi fiúk jártak előrébb, nem engedték ki a kezükből az irányítást. Jól tették! A hajrá így is rendkívül izgalmas volt, a 39. percben például 71-71-et mutatott az eredményjelző, de a hátralévő időben Csirke Ferenc együttese volt a jobb, így végül 81-76-ra győzött.

Mindez azt jelenti, hogy az élvonalban újonc pécsi csapat mindössze egyetlen lépésre van az ötödik helytől, ami nagy bravúr lenne – ha győz csütörtökön Budapesten, már le is zárta a Honvéd elleni párharcot!

Csirke Ferenc: – Gratulálok a csapatomnak, egyben gratulálok a Honvédnak is! Úgy érzem, megint bebizonyította ezt a két együttes, hogy nem érdemtelenül játszunk az ötödik helyért. Motivált volt mindkét fél. Támadóoldalon voltak olyan szituációk, amik hibákhoz vezettek, de mindkét csapat odatette magát védekezésben, és egy igazi egylabdás mérkőzést játszottunk. Örülök, hogy megvédtük megint a hazai pályát, és szeretnénk nyerni csütörtökön! Szurkolóinknak nagyon köszönjük a segítséget, nagyon fontos volt, hogy amikor a Honvéd visszajött az utolsó negyedben, mellettünk voltak. Ennek a két csapatnak ez a kis bajnoki döntője, természetesen komolyan fogjuk venni a második meccset is!

NKA Universitas Pécs–Budapesti Honvéd SE 81-76 (20-20, 16-15, 22-20, 23-21)

Férfikosárlabda-NB I. A csoport, rájátszás az 5-6. helyért, 1. mérkőzés. Pécs, NKA Aréna, 800 néző. Vezette: Györfy Rúben, Frányó Péter, Kapusi Gábor. NKA Universitas Pécs: Nikolic 17/6, Kovács P. 3/3, Scherer 3/3, Durmo 12/3, Manjgafic 8/3. Csere: Walker 19/3, Kerpel-Fronius 5, S. Henry 10, Bor 4, Vezetőedző: Csirke Ferenc. Budapesti Honvéd: Djokovics 13/6, Bazsó 2, Hajdu, Wesson 8/6, J. Henry 7. Csere: Filipovic 12, Brown 22/6, Kopácsi, Reizinger 2, Simon K. 8/6, Peringer 2. Vezetőedző: Zlatko Jovanovic.