Címlap Baleset A sűrű köd mi...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Halálos tömegbaleset történt vasárnap a reggeli órákban az M7-es autópálya mindkét oldalán, összesen 15 gépjármű volt érintett. A balesetekben egy férfi életét veszítette.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint az M7-es autópálya két oldalán több autó több helyszínen is karambolozott a vasárnap reggeli órákban. Pázmánd közelében a Balaton felé vezető sávokon két helyszínen történt baleset, míg a főváros felé vezető oldalon Velence és Kápolnásnyék között több száz méteres szakaszon karamboloztak.

A rendőrök teljes pályás útlezárás mellett végezték a helyszínelést és a műszaki mentést, mindkét irányban több kilométeres torlódás alakult ki. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság vasárnap délben közölte, hogy befejezték a helyszínelést a pálya Balaton felé vezető oldalán, és feloldották a forgalomkorlátozást.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI megkeresésére elmondta, hogy a balesetekhez 2 mentőhelikopter és 16 mentőautó érkezett. Egy férfi életét vesztette, 4 embert (köztük egy gyermeket) súlyos sérülések, 14 embert (köztük egy gyermeket) könnyebb sérülések miatt láttak el.

Az útszakaszokon a köd miatt nagyon alacsony volt a látótávolság, volt, ahol 100 méter alá csökkent.