Címlap Baleset Átlagban hét ...

Átlagban hét baleset jut egy napra Baranyában

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A BVRFK összesítése szerint Baranya vármegye útjain március 6-a és 12-e között összesen 49 baleset történt, amelyek közül 41 anyagi kárral járt, nyolc esetben pedig személyi sérülés is bekövetkezett. Öt baleset könnyű, egy súlyos sérüléssel végződött, két baleset pedig halálos kimenetelű volt, egy gyalogos és egy járművezető is életét vesztette. Ittasság gyanúja nem merült fel a sérüléses balesetek során.

Az elmúlt héten a sérüléses balesetek legfőbb okai a sebesség nem megfelelő megválasztása, a szabálytalan kanyarodás, az elsőbbségadás elmulasztása, a gyalogoshiba és a figyelmetlenség voltak.

Egy tehergépkocsi március 7-én a reggeli órákban Pécsett, a Bánki Donát utcában elindulás közben eddig tisztázatlan okból és körülmények között elütött egy gyalogost, aki a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Romonya irányából közlekedett az a személygépkocsi, amely március 10-én a délutáni órákban vélhetően a megengedett sebességet túllépte, majd egy jobbra ívelő útkanyarulatban áttért a menetirány szerint baloldalra, ahol nekiütközött a vele szemben közlekedő autóbusznak. A baleset során a gépjármű vezetője a helyszínen életét vesztette.