Emese, Sarolta

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Drónnal támad a pellérdi kukkoló pecér

Egy ismeretlen drón bolygatta fel Pellérd életét, a község lakói közül egyre többen számoltak be panaszosan a problémáról. A napokat és napszakokat nem tisztelve, berepül házak fölé, kerítések mögé - sőt éjszaka tovább merészkedik - derül ki a Ripost.hu cikkéből.

Hirdetés

Az ember már nem igen napozhat vagy grillezhet nyugodtan, ha Pellérden él, ugyanis egyre többen panaszkodnak, hogy a település lakóinak nyugalmát egy ismeretlen drón zavarja meg. Feltehetőleg kémkedni próbál a vétlen lakosok élete után, ugyanis többször előfordult már, hogy éjszaka is próbáltak leskelődni a pilóta nélküli szerkezet segítségével – derül ki a Riposrt cikkéből.

Az ember nem is foglalkozik vele, amíg nem éli át. Egy zsákutca végén van a hétvégi házunk, ami sövénnyel van körbekerítve. Azt hittük, senki sem láthat be az udvarunkba. Mi volna, ha valaki a családból ruha nélkül napozna? De azt is hallottam többektől, hogy nem csak nappal, hanem este, sötétben is felszáll a drón, akkor pedig még az ablakokon át a kivilágított lakásba is be tud nézni

– mondta az egyik érintett a Ripostnak.

Egy másik érintett is nyilatkozott, ő a következőket mondta: „Állandóan itt repked a kertünk fölött a drón. Egyszer még az ablakunk előtt is megállt, és mintha benézett volna. Na, akkor gondoltam azt, hogy lelövöm légpuskával” – mondta el egy helyi lakos, aki hozzátette, hogy nemrégiben egy 12 éves kisfiú kapott ilyen eszközt a településen, reméli, ő vezérli a drónt, nem pedig egy perverz kukkoló.

A Biatorbágyi Polgárőr Szövetség kijelentette, miszerint a lakott terület feletti drónrepüléshez engedélyre van szüksége az embernek, ha valaki nem rendelkezik érvényes engedéllyel, akkor nem csupán pénzbüntetést kaphat, hanem a drónt is elkobozzák.

Hirdetés

Előző sztori

Életjelet adott magáról a most készülő pécsi labdarúgó-akadémia

Következő sztori

Színes tévé, királyi ágyak, egzotikus álmok: időutazás Rédling Hanna pécsi fotóművész képeivel

Legutóbbiak innen: Baleset