Címlap Sport Életjelet ado...

Életjelet adott magáról a most készülő pécsi labdarúgó-akadémia

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A B Build & Trade építőipari társaság hatalmas tempóban halad a mintegy 2000 négyzetméteres sportkomplexum megépítésével, ahol élő- és műfüves pályákat is kialakítanak - írta meg a magyarépítők.hu

 

Még 2019 tavaszán kezdte el a pécsi labdarúgó-utánpótlás akadémia kivitelezési munkálatait a B Build & Trade Kft. A Dárdai Pál nevét viselő akadémia kivitelezését mintegy kétmilliárd forintból kezdték meg. Az építkezés jelenlegi helyzetéről Molnár Már, a B Build & Trade Kft. építésvezetője adott tájékoztatást a Magyar Építőknek.

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. beruházása a Gyöngyvirág utcában egy meglévő épület bontása után vette kezdetét. Az emeletes új épület 1132 négyzetméteres bruttó alapterülettel készül el, ami összességében mintegy 2000 négyzetméternyi hasznos alapterületet jelent – írja a lap.

Az épületek mellett még két élőfüves és egy műfüves pályát is felhúznak, illetve fedett labdarúgócsarnok kialakítását is a jelenlegi beruházás része.

Ez még hátra van

A külső nyílászárókkal, a villamos- és gépészeti alapszerelésekkel valamint a glettelési munkálatokkal nem rég végeztek. Most a hideg és meleg burkolás, a belső festés és gipszkartonozás zajlik, illetve ezzel párhuzamonsan építik a külső parkolót és kötik be a közműveket is. A következő lépés a külső állványozás és homlokzati burkolás lesz és mindezek mellett a buszparkoló építését is elkezdik. Hamarosan a külső élő- és műfüves pályákat hamarosan elkezdik kialakítani. Az élőfüves pályák fenntartása és megőrzésének érdekében egy összetett csapadékvízgyűjtő rendszert fognak kiépíteni a megfelelő öntözés biztosítása okán – derül ki a magyar építők cikkéből.

Az akadémia nem csupán focistáknak szól, ugyanis elég összetett sportkomplexumnak fog életet adni az épület-csoport. Az irodák mellett lesz még orvosi és masszázsszoba, illetve egy komplett rehabilitációs és bemelegítő terem is. Az épület kialakításánál a sport egyesületre jellemző színekre törekszik a kivitelezésért felelős cég – tudhatjuk meg a magyar építők cikkéből.

A Magyar Építőknek adott interjúban az építésvezető elmondta, hogy a kivitelezés során kihívást jelentett, hogy változó időjárási viszonyok között kellett végezniük a munkát, valamint a járványhelyzetből adódó, külföldről érkező anyagbeszerzések okoztak némi bizonytalanságot. A projekt befejezése a megrendelői igények változása és az élőfüves pályák építéstechnológiája miatt várhatóan a jövő évben fog befejeződni.