Címlap Baleset Gyászol Újpet...

Gyászol Újpetre: boltba mehetett az anyuka és lánya, amikor az 57 éves sofőr elütötte őket

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tragédia történt Újpetrén szombaton. Elhunyt egy 37 éves édesanya és 12 esztendős lánya, miután egy, a falun áthaladó autós elütötte őket kerékpározás közben. A falu gyászol, de össze is szeretne fogni az édesapa és a félárván maradt négyéves gyermek számára. A megtört család azonban köszöni a segítséget, egyelőre nem szeretnének nagyobb adományt fogadni.

Fekete zászló leng a közösségi ház előtt, nagy a csend Újpetre központjában. Szombaton itt, a Kossuth utcában ütötték el azt az édesanyát, aki lányával kerékpározott az út jobb oldalán Villány felől Pécs irányába. Eddig tisztázatlan körülmények között a két kerékpárost elsodorta az autó, amit egy 57 éves sofőr vezetett.

Megtört a falu, mindenki segítene. A család békében akar gyászolni

– Tragédia, ami itt történt. Nem bírjuk még felfogni – mondták a helyiek, akik szerint a boltba mehetett a család két tagja, hiszen szódás üvegekkel teli szatyrok lógtak a biciklik kormányán.

Van egy túlélője is a balesetnek

Úgy tudjuk, a balesetnek egy szemtanúja és egyben túlélője is van. A két kerékpáros mögött egy harmadik nő is haladt, akit az autós megpróbált kikerülni, de a manőver végén elsodorta a két másik kerékpárost és az autójával árokba csapódott.

A nő a baleset után a helyszínen életét vesztette, lányáért még órákig küzdöttek az orvosok. A baleset után egy nappal azonban a 12 esztendős lány is elhunyt

– Igen, volt egy másik kerékpáros is abban az időben az úttesten, neki nem esett baja. Azóta azonban nincs túl jó állapotban, végignézte a két másik biciklis haláltusáját – mondták a helyiek. Többen úgy vélik – bár ezt hivatalosan nem erősítette meg a rendőrség -, hogy az autós nem a megengedett sebességgel közlekedett. Ittasság gyanúja azonban nem merült fel – ez már biztos.

Az önkormányzat segít, ahol tud

Mécsesek a tragédia helyszínén

– Az önkormányzat képviselői felajánlották egyhavi tiszteletdíjukat, jómagam pedig 100 ezer forintot az édesapa számára. Emellett a temetéshez is segélyt biztosítunk – mondta a polgármester. Kraft Ferenc hozzátette: személyesen kereste fel az apukát, aki érthető okokból teljesen magába roskadt.

Már évekkel ezelőtt kértek lassítókat a falu két végére

– Jeleztük már, hogy szeretnénk lassítókat, úgynevezett járdaszigeteket a falu két végére, mert megnövekedett az átmenő forgalom – mondta Kraft Ferenc. A polgármester hozzátette: ez sajnos nem valósult meg, mert saját keretből kellett volna a falunak megoldania.

Volt már egy halálos baleset Újpetrén

Bár a falu viszonylag csendes település, ottjártunkkor is csak pár autó haladt át, évekkel ezelőtt Újpetre határában történt már gyalogosgázolás.