Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Káprázatos gólt szerzett a vasárnap délutáni Szentlőrinc–Siófok bajnokin a hazaiak támadója, Harsányi István: a saját térfeléről vágta az ellenfél kapujába a labdát. A siófoki kapus, Hutvágner biztosan nem aludt sokat az éjjel…

Amikor az 58. percben, egy szerelés után Harsányi István megszerezte a labdát, majd néhány lépés után a saját térfeléről hatalmasat belebikázott, néhány pillanatig nem értette a lelátó népe, hogy ezzel mit is akar pontosan. Ahogy a videófelvételen is hallható, el is halkultak a szurkolók, hogy aztán annál hangosabbak legyenek! A labda ugyanis úgy tartott a siófoki kapuba, mintha zsinóron húzták volna, s amikor a hálóban landolt, szinte felrobbant a szentlőrinci sporttelep!

Naná, hiszen ezzel a szenzációs találattal módosult 2-0-ra az állás, ami előrevetítette, hogy a Szentlőrinc nyerni fog, s ezzel bentmarad az NB II-ben! A lefújás után aztán kiderült, hogy minden így történt (2-1 lett a vége), köszönhetően a többi mérkőzés eredményének is.

– Amikor a becsúszás után labdát szereztem, toltam egyet rajta, majd miután láttam, hogy kint áll a siófoki kapus, „megmértem” – mesélte a gól előtti pillanatokat a Pécs Aktuálnak a lőrinciek 25 éves támadója, Harsányi István. – Rögtön az elrúgás után éreztem, hogy nem lesz rossz, mert volt benne erő, és jó volt az irány is.

Nem hogy nem volt rossz, ennél jobb nem is lehetett volna! Jöhetett az ünneplés!

– Hirtelen nem is tudtam, mit csináljak, hova fussak, hogyan örüljek! Aztán célba vettem a szurkolókat, akiknek mutattam, hogy nem hallom a gólörömöt, majd arra emlékszem, hogy mindenki rámugrott. Hatalmas élmény volt! Elérzékenyültem akkor is, és még ma is.

Harsányi egyébként nem az a félénk fajta, simán bevállalja az ilyen rizikós megoldásokat. Pedig ebben aztán tényleg benne van, hogy ha méterekkel mellé/fölé megy, még ki is röhögik…

– Én mindig meg merem csinálni, aztán ha nem jön össze, vállalom érte a felelősséget! Ebben a szezonban három-négyszer már biztosan megpróbáltam, mert figyelem a kapusokat, de eddig egyszer sem sikerült. Most a legjobbkor klappolt a dolog: bentmaradást érő győztes gól volt hazai szurkolók előtt, naná, hogy nagyon örültem neki!