Címlap Baleset Hétfő hajnalb...

Hétfő hajnalban balesetet szenvedett egy kisbusz Oroszlón

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőn éjszaka Oroszlón egy személyszállító kisbusz megcsúszott az úttesten és az árokba, illetve járdára hajtott, ott nekicsapódott egy családi ház falának, majd továbbcsúszott az árokban, végül egy családi ház beton felhajtója állította meg - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelem.

 

A kisbuszban a járművezető és tizenhárom utasa tartózkodott. A busz eleje teljesen összetört, az első és hátsó futóművek kitörtek, de az utastér nem sérült. A családi ház oldalában egy fél négyzetméternyi lehorzsolódás keletkezett a szigetelésben és az ereszcsatorna nyomódott össze, szerkezeti sérülés nem keletkezett. A sásdi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, a helyszínt pedig egy sugárral és egy porral oltó készülékkel biztosították. 

Az eset során a sofőr nem sérült meg, az utasok közül négyen könnyebben sérültek, közülük kettőt a mentőszolgálat szakemberei további kivizsgálásra szállítottak. A kisbusz forgalmi akadályt nem képzett, de a helyszínre kivonuló járművek nagy száma miatt a káreset során félpályás útzár volt.