Címlap Baleset Két gyalogost...
Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság összesítése szerint Baranya útjain június 19-e és 25-e között összesen 43 baleset történt, amelyek közül tíz személyi sérüléssel végződött. A múlt heti balesetekben 16-an sérültek, 14-en könnyebben, míg ketten súlyosan. Ittasság gyanúja egy esetben merült fel. Az idei évben már 14 fő okozott ittas állapotban sérüléssel járó balesetet.

A balesetek legfőbb oka a gyorshajtás és a szabálytalan kanyarodás volt. A balesetet okozók közül két járművezető tolatás során ütött el gyalogost. Szintén ketten voltak, akik balra kanyarodás során nem adtak elsőbbséget, egyikük az őt előző gépjármű részére, másikuk parkolóból való kikanyarodás során.

Egy kerékpáros járművén nem volt lámpa, ezért zseblámpáját tartotta a kezében, amikor elesett a kerékpárral.

A rendőrség figyelmeztetése szerint baleseti szempontból a legveszélyesebb a frontális ütközés, amikor összeadódnak az egymással szemben közlekedő járművek sebességei. Sátorhelynél és Kacsótánál is áttért egy-egy jármű a szemközti forgalmi sávba, sajnos ezt észlelve a szemből szabályosan közlekedő járművek vezetői már nem tudták elkerülni az ütközést.

(Fotók: Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság)