Címlap Baleset Kiégett kocsi...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság összesítése szerint a hosszú hétvégén tizenegy tűzeset és tizennyolc műszaki mentés kapcsán avatkoztak be a tűzoltóegységek.

Tűzesetek

A pécsi és a szigetvári hivatásos tűzoltók is vonultak szabadtéri tűzhöz péntek délután. Pécsen, a Török István utcában százötven négyzetméteren árokpart és bozótos, Katádfa külterületén csaknem ezer négyzetméteren kukoricatarló égett.

Este a siklósi és sellyei hivatásos tűzoltókat riasztották, miután tűz keletkezett a hegyszentmártoni Szőlőhegyen. A helyszínen hét hektár búzatarló, illetve aljnövényzet égett.

Teljes terjedelmében égett egy személyautó Mánfa külterületén, a 66-os számú főúton péntek késő délután. A tüzet műszaki meghibásodás okozta, személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy furgon vasárnap délután Hegyszentmárton közelében. A sofőr miután észlelte a füstöt, megállt és leakasztotta az utánfutót az autóról, így a tűz másra nem terjedt át. Személyi sérülés nem történt.

Műszaki mentések, balesetek

Parkoló autónak ütközött egy személyautó péntek délután Szigetváron, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A járműben csak a sofőr utazott, a parkoló autóban nem ült senki, személyi sérülés nem történt. A város hivatásos tűzoltói az úttestre folyt olajat felitatóanyaggal leszórták.

Személyautó és motoros ütközött össze Pécsen, a Makay István úton péntek este. A balesetben a motoros súlyos sérüléseket szenvedett, a gépkocsi utasai nem sérültek meg.

Lesodródott az útról, majd az árokban, oldalára borulva állt meg egy személyautó szombat délelőtt Pécsen, a Kastély utcában. A járműben ketten utaztak, egyikük önerejéből, könnyű sérülésekkel hagyta el az autót, a másikukat a pécsi hivatásos tűzoltók a kocsi stabilizálását követően feszítővágó segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak; őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Kidőlt fák

Szombat délelőtt három alkalommal távolítottak el kidőlt fákat, letört faágakat Baranya vármegyében hivatásos tűzoltó egységek. A pécsi és siklósi hivatásos tűzoltók kézi erővel, illetve láncfűrész segítségével távolítottak el útakadályt jelentő, illetve gyalogosokat veszélyeztető, nagy méretű, lehasadt faágakat.