A Junior Team is kitett magáért a Magyar Kupán, hiszen bronzérmesek lettek a lányok
Címlap Sport Nem mindennap...
Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon szép eredményeket értek el a Pécsi Ritmikus Gimnasztika SE sportolói a hazai szövetség legnehezebb versenyén, a Magyar Kupán, amelyet ezúttal Törökbálinton rendeztek meg. A rengeteg munka meghozta a gyümölcsét: minden pécsi dobogóra állhatott!

A Pécsi Ritmikus Gimnasztika Egyesület 31 versenyzője vett részt a legnehezebb hazai szövetségi versenyen, a Törökbálinton megrendezett Magyar Kupán. Itt már a kisgyermekek is szabad és karika gyakorlatokat mutatnak be, a serdülők pedig már szalagoznak is, így a lányoknak sokkal több és nehezebb gyakorlatot kell megoldaniuk, mint más versenyeken. A pécsiek nem féltek a kihívástól, bátran álltak hozzá a kupához, az egész régióból a Pécsi RGSE indította a legtöbb sportolót!

– Kisgyermek, gyermek, serdülő és junior kategóriákban indultunk, mindenhol volt pécsi lány egyéni versenyben, és együttes kéziszercsapatban is – mondta a Pécs Aktuálnak Hesz Dominika, aki Ekaterina Dologával a Pécsi RGSE felkészítő edzője. – Az egyesület történetében még nem volt olyan Magyar Kupa, amelyen minden indulónk a dobogóra állhatott volna, márpedig ez most sikerült, így ezt óriási sikerként éltük meg! A rengeteg munka meghozta gyümölcsét, kiváló gyakorlatokat mutattak be a lányok, ennek köszönhető az egészen rendkívüli eredmény.

Kisgyermek (2015-16-ban születettek) kategóriában Konkoly-Tege Hanna karikával Magyar kupa-győztes lett, összetettben harmadik helyen végzett, Csortos Léna egyéni összetettben ötödikként zárt. Az egyéni csapat tagjai (Konkoly-Tege Hanna, Csortos Léna, Tóth Hanna Emili) is bronzéremmel térhettek haza.

Gyermek Team versenyben szintén a dobogó harmadik fokára állhattak a pécsi lányok (Lukovics Panna, Hefner Laura, Rétháti Dorina, Czigler Bella, Jovánovics Míra, Czeglédi Emma, Nagy Édra-Bella, Toldi Lotti, Horváth Csenge), mindezt úgy, hogy legjobb versenyzőjük betegség miatt nem tudott elindulni. Egyéniben Lukovics karikával harmadik, összetettben negyedik lett, Hefner ötödik, Czigler hatodik, Rétháti hetedik helyen végzett.

A Serdülő Team versenyben nagy meglepetésre ezüstérmet szerzett a Pécsi RGSE (Péter Szofi, Péter Panna, Kachovetz Kinga, Balázs Lili, Nagy Tekla, Csontos Lara, Makkos Eszter, Mandel Eszter, Hajdu Petra), az egyéni csapatversenyben pedig harmadik lett. Egyéniben Péter Szofi karika gyakorlatával bronzéremmel zárt, összetettben negyedik helyen végzett, Péter Panna hatodik, Kachovetz nyolcadik lett.

A juniorok is kitettek magukért, hiszen egyéni összetettben az első nyolc helyen két Pécsi RGSE-s volt, ezzel Hesz Franciska Míra és Neukirchner Zoé is kvalifikálta magát a két hét múlva megrendezésre kerülő mesterfokú bajnokságra. Ráadásként a Junior Team (Hesz Franciska Míra, Neukirchner Zoé, Kárpáti Luca, Storcz Dorina, Sánta Nadin, Nagy Odett, Nagy Liliróza) bronzérmes lett, csakúgy, továbbá az egyéni csapatversenyben is harmadikként zártak a pécsiek.

A Serdülő Team nagyon kellemes meglepetést szerzett azzal, hogy ezüstéremmel zárta a versenyt