Címlap Baleset Kísért a múlt...

Kísért a múlt: ismét az általa megjavított kocsival okozott balesetet a pécsi autószerelő

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség autószerelőként dolgozó férfival szemben emelt vádat, aki a javítási célból rábízott gépkocsit engedély nélkül használta.

A vádlott egyszer már pórul járt, mert 2019 novemberében ittasan, vezetői engedély nélkül, a tulajdonos tudta és engedélye nélkül vezetett egy javításra rábízott gépkocsit, majd egy másik gépkocsival ütközött. A bíróság akkor ittas járművezetés és jármű önkényes elvétele miatt felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbüntetést kapott, valamit eltiltották a járművezetéstől.

A férfi azonban nem okult a hibájából: idén márciusban javításra vett át egy gépkocsit, megállapodott a megbízóval, hogy telefonon értesíti, ha befejezte a munkát. A javítással három nap múlva végzett. Ekkor elindult a gépkocsival, hogy visszavigye a megbízónak, abban utast is szállított. A tulajdonos erről nem tudott, a gépkocsi használatába nem egyezett bele. A férfi az autóval személyi sérüléssel járó közlekedési balesetet okozott, a gépkocsi is megrongálódott.

A vádhatóság azt indítványozta, hogy a bíróság a férfit jármű önkényes elvételének bűntette miatt börtönre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Mivel a vádlott a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, annak végrehajtását is el kell rendelni.