Nem túl jó statisztika: 1 hét, 46 baleset, 10 személyi sérülés Baranyában

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Baranya megyei Rendőr-főkapitányság adatai szerint július 12-e és 18-a között 10-en sérültek meg közúti közlekedési balesetben a megyében.

Összesen 46 közlekedési baleset történt, amelyből 10 személyi sérüléssel járt. A személyi sérüléses balesetek három esetben súlyos, hét esetben pedig könnyű sérüléssel végződtek.

A szokásos: gyorshajtás, szabálytalan kanyarodás, stb.

Az elmúlt héten a gyorshajtásnak volt a legfőbb szerepe a balesetek bekövetkezésében, de történt baleset a követési távolság be nem tartása, szabálytalan kanyarodás és elsőbbségadás elmulasztása miatt is.

Az évszak egyik jellemzője a váratlanul lezúduló, özönvízszerű esőzés, amely próbára teheti a gépjárművezetőket.  A látótávolság hirtelen csökkenésén túl az autósok nagy része nem számol az úgynevezett „vízen futás” veszélyeivel. Ilyenkor a kerék fokozatosan elveszíti a kapcsolatát az úttesttel, „felfut” a vízre, és a tapadás megszűnése miatt a jármű kormányozhatatlanná válik. Mindez akkor alakul ki a legkönnyebben, ha a nagy sebesség kopott gumiabroncsokkal párosul. Az autógumi futófelületének bordázatát nyáron is ellenőrizni kell, zivatar idején azonnal csökkenteni kell a sebességet, vagy félreállni, és ha csendesedik az eső, akkor folytatni az utazást.

(Fotók: BMRFK)

Előző sztori

Orbán: népszavazás lesz a gyermekvédelmi törvényről

Következő sztori

Kiderült, hogy hol találkozik Orbán Viktor Ferenc pápával

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1