Címlap Baleset ORFK: keveseb...
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több, mint 10 százalékkal csökkent a halálos balesetek, és csaknem 20 százalékkal az ezekben meghalt emberek száma idén az elmúlt év azonos időszakához képest – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata szombaton a police.hu oldalon.

Mint írták, idén szeptember végéig 10 674 személyi sérüléssel járó közúti baleset történt az ország útjain, ezek közül 299 volt halálos, amelyekben 324 ember halt meg. A balesetek legtöbbször gyorshajtás (27 százalék), az elsőbbségadási szabályok be nem tartása (26 százalék) és a kanyarodási szabályok megszegése (15 százalék) miatt történnek – olvasható a közleményben.

A szabályok betartatása az elsődleges eszköz a rendőrség számára, amellyel el tudja érni, hogy csökkenjen a balesetek száma évről évre. Ezt szolgálják a mindennapi ellenőrzések mellett azok a tematikus akciók is, amelyek a leggyakoribb szabálytalanságok visszaszorítására irányulnak, hívja fel a figyelmet a rendőrség.