Nagyon tehetséges a két fiú és egy lány alkotta trió: Pintér Csaba, Révész Boglárka és Gerencsér Botond (Fotó: PKKC)
Címlap Sport Akadnak tehet...
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tolnán ma megrendezett versennyel lezárult a szezon a Pécsi Kajak-kenu Clubnál, amely ismét remek évadot tudhat maga mögött. Egyrészt a hazai sikerek mellett nemzetközi porondon is volt szép eredménye az egyesületnek, emellett külön öröm, hogy jönnek az új tehetségek: Gerencsér Botond és Pintér Csaba bekerült a kölyök válogatottba!

Az idei szezon során egyértelműen a Horvátországban, Slavonski Brodban megrendezett maratoni Európa-bajnokság szólt a legnagyobbat a Pécsi Kajak-kenu Club szempontjából, hiszen a rangos nemzetközi versenyen ott volt az egyesület sportolója, Szmrtyka Hannah is. Sőt, nem csak indult, hanem érmet is szerzett: a Dékány Lilivel (Tiszafüred) alkotta páros a harmadik helyen ért célba, vagyis bronzérmes lett.

Válogatottja tehát Hannah révén már volt a PKKC-nek, de időközben két fiatal is csatlakozott hozzá! Kölyök korcsoportban ugyanis beverekedte magát a legjobbak közé Pintér Csaba és Gerencsér Botond (Pozsgai Tamás tanítványai voltak, nyáron kerültek át ifjabb Csaba Andráshoz), sőt, majdnem háromra bővült a létszám, ugyanis Révész Boglárka csak egy hajszállal maradt le a válogatottba kerüléstől.

Nagyon büszkék vagyunk erre, mert a kvalifikáció nem egy versenyen múlt, hanem az egész éves munkán, a versenyek, felmérők eredményein. A legjobb húsz sportoló került be a válogatottba, köztük volt Csaba és Botond is, és nagyon sajnálom, hogy mindez nem sikerült Boginak, mert mindössze két ponttal maradt le…

– mesélte a Pécs Aktuálnak ifjabb Csaba András, a PKKC vezetőedzője.

Ami persze késik, nem múlik, mondhatjuk erre, hiszen Bogi esetében is adott a tehetség! A kölyök korosztály menedzselése egyébiránt ifjabb Csaba András nevéhez fűződik, aki a Kammerer Zoltán Regionális Akadémia menedzsere, vagyis a vezetésével zajlanak az edzések, ő szervezi a versenyeket.

„A szeptember végén Fadd-Domboriban megtartott edzőtáborban már részt is vett Botond és Csaba, sőt, az egész éves teljesítménye alapján elhívtuk Bogit is. A válogatott munkája egy téli futó és erősítő táborral folytatódik Orfűn, tavasszal pedig alapozó vízitábort szervezünk majd a fiatal tehetségeknek.”

A PKKC eredményei a szezon utolsó két versenyén

Kammerer Kupa, Fadd-Dombori: 5. Pintér Csaba–Gerencsér Botond (K2 férfi kölyök U13-U14 1000 m), 7. Sallai Bálint Márk–Kiss-Szabó Ádám (MK2 férfi gyermek U12 2000 m).

Évadzáró maraton, Tolna: 1. Gerencsér Botond–Pintér Csaba (K2 férfi kölyök U13 4000 m), 3. Gergely Ábris–Csizmár Krisztián Nátán (MK2 férfi gyermek U12 4000 m).